2018.02.14. 13:03:26 10508 335

Csokis kaland uborkából: Extra ínyenc fondü - kizárólag felnőtteknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ami igaz, az igaz az eredetileg sajtolvasztás terén kialakult fondüzés nem állt meg a sós finomságoknál, az édesszájúak hamar magukévá tették ezt az eljárást és finomabbnál finomabb csokoládés fondük születtek meg az évek során.

Kígyóuborka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kígyóuborka

Mi most a fincsi csokit felturbózzuk a meghökkentő uborkával, és ráadásul még jól nyakon is öntjük ginnel! Ha unod a forró csokis estéket, tökéletes újdonság lehet helyette.

Csoki fondü ginnel és uborkával

Hozzávalók:

  • 300 ml víz
  • 200 gramm nádcukor
  • 100 gramm uborka
  • 100 ml gin
  • 350 gramm 70°-os étcsokoládé
  • 5 csepp rózsa illóolaj

Elkészítése:

A tűzhelyen felmelegített vízben olvaszd fel a cukrot és párold meg benne az apró kockára feldarabolt uborkát. Ezután pürésítsd össze és finom szűrőn átszűrve tedd vissza a serpenyődbe a masszát. A gint kell következőnek hozzáadni és kizárólag csak addig melegíteni, amíg elég meleg lesz ahhoz, hogy megolvadhasson benne a kis darabokra tördelt étcsoki. Vigyázz, nehogy lángra kapjon az alkohol!

Jól keverd össze egy tálba öntve a csokis fondüt, miközben a rózsaolajat is belekevered.

Még melegen kínálva szervírozhatod a hagyományos csokoládés fondükhöz hasonlóan különböző gyümölcsökkel: barackkal, eperrel, szilvával, kivivel és banánnal.

Szobahőmérsékletre hűtve, és vermuttal és még több ginnel jól összerázva koktélalapnak is felhasználhatod.

Ha mégis egy hagyományos fondü receptet részesítenél előnyben, kattints ide: Itt a sajtfondü ideje>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...