2018.10.05. 17:17:43 11991 393

Csodák pedig vannak: így maradjon hónap végére is a fizetésedből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, a pénzünket beosztani egy-egy hónapra sokszor pénzügyminiszteri képességeket igényel… Hogy jusson mindenre is, de azért kitartson a hónap végéig. Ja, és persze, a váratlan kiadásokra sem árt felkészülni!

Pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pénzügyek

Kis odafigyeléssel talán sikerülhet a lehetetlen: hónap végén sem az üres pénztárcában kell turkálni…

Ezekre figyelj, hogy jusson is, maradjon is a fizetésedből egész hónapban!

Légy velük tisztában!

Méghozzá a kiadásaiddal! Írd fel, mik azok a fix összegek, amelyen minden hónapban „kimennek”, illetve a hónapról hónapra változó kiadásaidat is. Az sem árt, ha mindezt hónapokkal előre megtervezed, így jobban láthatod, mikor jönnek azok a hetek, amikor egy kicsit jobban össze kell szorítani a nadrágszíjat!

A majdnem mindent tudó bevásárlólista!

Semmiképp ne indulj el bevásárolni anélkül, hogy alaposan körbe ne néznél otthon, mire is lesz szükséged! Írj listát, és igyekezz elkerülni az üzletek csábító, ám legkevésbé sem gazdaságos polcait!

Mert főzni igenis jó!

Egy hosszú, fárasztó nap után kinek van még kedve otthon a tűzhely mellett állni és főzőcskézni? Egyszerűbb valamit rendelni, igaz? Az biztos is, hogy egyszerűbb, de se nem egészségesebb, se nem gazdaságosabb! Segít, ha egy hétre, vagy akár az egész hónapra előre betervezd, miket is fogsz főzni, így a maradékok felhasználása is megoldott. Illetve vásárolni is céltudatosabban fogsz, hiszen tudod, mire is lesz szükséged a hét folyamán! Igyekezz egyszerű, könnyen elkészíthető ételekből összeállítani a menüt!

Éljen a „kp”!

Te is szeretsz kártyával fizetni, mert gyors, egyszerű és praktikus! És azt is észrevetted, hogy ha egész hónapban csak kártyát használsz, több pénzt költesz? Térj vissza a jó öreg készpénzhez! Számold ki, egy hétre, hónapra előre mennyi készpénzre lesz szükséged, és annyit tarts is magadnál. Próbálj meg az előre megtervezett összegből kijönni! Kezdetben talán nehéz lesz, de szépen lassan majd „lejössz” a felesleges költésekről!

Ha kell, válts!

Mérd fel, mely bank nyújtotta feltételek a legkedvezőbben számodra, már ami a számlavezetést illeti! Amennyiben később egy adott bank egyéb szolgáltatásaira is szükséged lesz, mint például lakáskassza, hitelfelvétel, ezeket is vedd figyelembe.

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...