2015.06.05. 17:42:55 18549 432

Csirkecomb többféleképpen: 3 vadiúj recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rántott csirkecomb finom, de egy idő után egy kissé unalmas. Nem is beszélve arról, hogy nyáron senki nem szeret a forró olaj mellett ácsorogni. Akkor már jobb a kertben a grill mellett. Ha azonban nincs grillezésre lehetőséged, vagy esősre áll az idő nyugodtan variáld a következő recepteket a szokásos rántott csirkével.

Sült csirkecomb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirkecomb

Variációk csirkecombra

A csirkehús a magyar konyha egyik népszerű és egészséges hozzávalója. A többi húsféléhez képest alacsony a zsírtartalma (a csirkecombról is egyszerűen le tudjuk fejteni, ha akarjuk), és létfontosságú vitaminokat (A, B, D), ásványi anyagokat (szelén, kálium, kalcium, magnézium) is tartalmaz. Ezenkívül az omega-3 és az omega-6 zsírsav mennyiség is ideális a szervezet számára. Jó étvágyat kívánunk a következő egyszerű receptekhez!

1. Parmezános

Keverj össze olvasztott vajat (8 csirkecombhoz kb. 5 evőkanál), mézet (2 teáskanál), mustárt (3 evőkanál), zúzott fokhagymát (ízlés szerint) egy tálban. Egy másik tálban keverj össze zsemlemorzsát, reszelt parmezán sajtot, sót, paprikát, borsot és petrezselyemzöldet.

Borsozd és sózd be a csirkecombokat, majd mártsd bele a mézes keverékbe, ezután forgasd bele a parmezános morzsába. Helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, fújd vagy kend le egy kis olajjal, majd süsd a sütőben kb. 40-50 percig.

2. Citromos-fokhagymás

Keverj össze fehér bort (fél csésze), húsleves alaplét (fél csésze), zúzott fokhagymát, két citrom levét, kakukkfüvet, sót és borsot. Szeletelj fel 5-6 darab közepes fej vöröshagymát. Helyezd el a csirkecombokat egy kiolajozott tűzálló tálba (jénaiba vagy tepsibe), rendezd rá és mellé a vöröshagyma szeleteket, majd borítsd le a boros-húsleveses keverékkel. Süsd 30 percig lefedve, locsold meg, majd fedő nélkül kb. 45 percig vagy amíg meg nem puhul és pirosodik.

3. Curry-s

Keverj össze egy zacskóban lisztet, sót, borsot, paprikát, curry-t és esetleg egy kis szárnyas fűszerkeveréket. Készíts annyi alufólia tálkát, ahány csirkecombod van (ehhez csak alsó combot használj). A tálkát vastag, strapabíró alufóliából készítsd, és legyen egy kicsit mélyebb. Helyezz mindegyikbe egy evőkanálnyi vajat, majd tedd őket egy gáztepsire, és olvaszd fel a vajat a sütőben.

Közben helyezd hármasával a csirkecombokat a lisztes keverékbe a zacskóba, és rázd össze őket. Amikor mindegyikkel megvagy, és a vaj is megolvadt, helyezd őket a saját tálkájukba, és süsd őket a sütőben kb 30 percig, majd forgasd meg, és süsd még kb 20 percig, vagy amíg meg nem puhulnak és pirulnak.

Forrás: southernfood.about.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!