2015.02.06. 08:39:50 10857 123

Csináld magad: kézápoló csodák házilag
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg testünket vastag öltözettel védjük a zord időjárástól, addig arcunk és kezünk felülete barátságtalanabb körülményeknek van kitéve. Arcunk mindig az érdeklődés középpontjában van, rá több figyelmet fordítunk. Viszont kezünket (saját tapasztalatból mondom) hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Pedig egy kis odafigyelés, néhány apró praktika kell csak, hogy kacsóink télen is eredeti fényükben tündökölhessenek.

Kézápolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kézápolás

Nagyanyáink titka

Ha a nagymamákat kérdeznénk a szép kezek titkáról, a jó öreg vazelint javasolnák. Kend be vele kezeidet, húzz rájuk kesztyűt és hagyd, hogy a krém csendben működjön. Még jobb, ha ezzel a pakolással belefekszel egy kád jó meleg vízbe, hogy a hő tovább fokozza a hatást.

Tejes, olívás kézfürdő

Végy egy kis tejet és olívaolajat, egy edényben keverd össze és fürdesd meg benne kezeidet.

Újra az olíva

Ha maradt még olívaolaj, (márpedig miért ne maradt volna :)) cukorral keverj belőle egy masszát, amivel nemcsak kezedet, hanem egész testedet leradírozhatod.

Nemcsak prószába

Ki mondta, hogy a reszelt krumpliból csak prósza készíthető? Habár az egyik legegyszerűbb és egyben legnagyszerűbb étel a világon, a nyers, reszelt burgonya pakolásként is bevethető.

Fürdés után tej és citrom

Nem, nem egy teaízesítési módszerekről van szó. Ha minden este, zuhanyzás után egy fél citromból és langyos tejből készült „csodaszerrel” áttörlöd a kezeidet, a bársonyos tapintású bőr sokáig garantált.

Mézes csoda házilag

3 evőkanál mézet langyosíts meg vízfürdő felett, tégy bele szintén 3 evőkanál rózsavizet, keverd össze és ezzel ápold kivörösödött, repedezett kézfejed. A maradékot töltsd tégelybe.

Növeld a hatást

Ha esténként egy puha körömkefével, vagy frottírkesztyűvel átdörzsöljük kézfejünket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, tovább növelhetjük a fent írt ápoló készítmények hatásfokát.

Belsőleg is

Sokat tehetsz bőröd szépségéért, ha belülről megfelelő mennyiségű folyadék, zöldség, gyümölcs fogyasztásával táplálod azt. Kerüld a „mű” ételeket, italokat.

Forrás: jolie.de, kencefice.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...