2018.10.27. 15:19:31 10052 314

Csináld magad égősor!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az égsorokat nem lehet megunni, és szerencsére már nem csak a karácsonyi ünnepkörhöz köthetjük, manapság szinte nincs olyan területe az életünknek, amikor ne jönne jól egy szépen szabott kis égősor a hangulatos miliő megteremtéséhez.

Égősor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Égősor

Gondoljunk csak a nyári lampionokra a kertünkben, az őszi leveleket imitáló színes égősorokra a teraszon; megannyi ötlet van ma már. Természetesen ha a szezonális formavilágú égőkre gondolunk, akkor mostanában bizony rengeteg töklámpásos, szellemes, vicces-ijesztő lámpások jönnek szembe velünk a boltok polcain, minekutána nemsokára itt van Halloween. Node nem szükséges ám hipermarketbe rohanni azonnal, simán-lazán otthon is meg tudjuk faragni a magunk – például – tökös égősorát.

Amire szükségünk van hozzá

  • 1 használaton kívüli ledsor
  • pingponglabdák (amennyi égő van az égősoron)
  • éles eszköz (kés, szike, esetleg olló)
  • akrilfestékek (narancs, barna, vagyis „tökszínek”)
  • ecset
  • saslikpálca, vagy hurkapálca

A pingponglabdákat egyesével kifúrjuk, de csak akkora likat ejtsünk egy-egy labdán, amivel nem fog az égősorról lecsúszni. Ha ezt sikerült balesetmentesen véghezvinni, a saslikpálcára döfjük rá, és fessük be úgy, mintha egy narancssárga tök lenne. A befestett labdával együtt a pálcát szúrjuk bele mondjuk egy tojástartóba, és hagyjuk alaposan megszáradni. Miután legalább egy órán keresztül száradt, a labdákat szépen egyesével felhúzkodjuk a ledsorunkra.

Tipp: ha nem elég a szimplán tököt imitáló, narancssárga gömbsor, festhetünk vigyorgó tök arcokat a gömbökre fekete festékkel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

Elég volt a forróságból? – Hűtsd le magad filmekkel!

Imádjuk a nyarat, nem arról van szó, de azért jóból is megárt a sok! A forró napok testünket, lelkünket megterhelik, és már alig-alig van az a hideg ital, fagyi, vagy jégkrém mennyiség, amivel le tudnánk hűteni magunkat. És már a vízparton sem az igazi!