2020.05.24. 13:33:54 9278 314

Csatlakozz egy könyvklubhoz, mert az olvasás nem (csak) magányos dolog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan képes összekötni az embereket az a könyv, amit mindenki a maga kis kuckójában olvas? Hogyan válik az olvasás közösségteremtő erővé? Miért jó (személyesen vagy online) becsatlakozni egy könyvklubba? Amennyiben könyvmoly vagy biztosan sejted a válaszokat! Aki pedig ritkán olvas, most majd talán kedvet kap hozzá.

Olvasás a parton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás a parton

Gondoljunk csak a klasszikus vagy a kultikus művekre és szereplőkre, melyeknek (akár megfilmesítés után, akár nem) komoly rajongótáboruk van: Ilyenek például Jane Austin vagy Agatha Christie regényei, a Trónok harca valamint a Harry Potter sorozat. Aki olvas, az hamar talál közös témát az új ismerősökkel.

Apró tippek az olvasást halogatóknak:

  • Aki úgy érzi, hogy nincs ideje olvasni, az naponta olvasson csak 5-10 percet, vagy 1-1 elkülönülő szakaszt a kiválasztott könyvből.
    • Aki a hírek olvasgatása miatt esik el a könyvekre szánt időtől, annak pedig az tanácsolható, hogy napi 1-2x nézzen rá a fő hírekre, a további hír(folyam)olvasás helyett inkább vágjon bele pár oldalba!
  • Aki szerint az olvasás unalmas, mert a filmek sokkal mozgalmasabbak, az tanácsolható, hogy adjon időt magának és az olvasmánynak, hiszen az olvasás csak azután válik izgalmassá, miután lecsendesült az elménk és hagyjuk, hogy a fantáziánk teremthesse meg a képi világot.

Ezért legyél klubtag!

Most, hogy már mindegyikünk olvas , nézzünk utána, hogyan tudunk egy könyvtársaság tagjává válni – jelenleg ajánlott csak online!

  • A (minimum) havi rendszerességgel tartott foglalkozások biztosítsák, hogy évente minimum 12 könyvet elolvass!
  • Az alkalmak során számos olyan témájú könyv sorra fog kerülni, amelyet magadtól talán sosem olvasnál el, ezáltal tágulni fog a világképed, és ez által új szemmel nézhetsz magadra.
  • A könyvek boncolgatása során lehetőség nyílik a saját, nemcsak a könyvből fakadó, érzelmeink meglátására is, de egy könyvklub ugyanúgy menedéket is adhat a mindennapi helyzetek elől.
  • Szabadon kifejezheted, ha nem tetszik valami, egy kulturált kis vita élénkíti a szellemet!
  • A szabad önkifejezés mellett egy ilyen klub új barátokat is adhat nekünk, hiszen egy közös hobbi már biztosan akad.
  • A klub lehetővé teszi a nemzedékek és a kultúrák közötti eszmecserét, közelebb viheti a „különbözőket” egymáshoz, és új gondolatmeneteket vethet fel bennünk.
  • Fejleszti a kommunikációt, amennyiben a kevésbé bátrak megfigyelhetik azt, hogy mások hogyan fejezik ki magukat egy csoport másik személy előtt, így végül enyhülhet a nyilvános beszédtől való félelem.
  • A nyugdíjas korú egyéneknél kimutatható, hogy éveket hosszabbít életükben a valahová tartozás, az olvasás és a barátság összekapcsolása pedig elősegíti az új agysejtek növekedését.
  • Amennyiben nincs a közeledben könyvklub, hozz létre egyet te! A közösségi oldalak és kommunikációs app-ok remek lehetőségeket nyújtanak ahhoz is, hogy élőben beszélgethessetek egymással.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?