2022.11.17. 09:35:00 6016 215

Cigi helyett szivar? Szokj le és ne szokj át!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A füstölés az füstölés, ezek a száraz tények. A kevésbé egészségtelen szokások ugyancsak egészségtelenek, nem igaz? A káros anyagok mennyisége akkor is lehet egészségromboló, ha alacsonyabb a napi szint, de a szennyezés huzamosabb ideig fennáll.

Cigaretta nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cigaretta nélkül

Észrevehető az a trend, hogy a dohányárút fogyasztók körében az arány jelentősen eltolódott a szivarra gyújtók irányába. Ez azzal magyarázható, hogy az emberek úgy gondolják, a cigarettázás sokkal károsabb ennél, hiszen szivarozás közben nem tüdőzik le a füstöt. Azonban ez téves elképzelés, már csak azért is, mert korábbi tanulmányok bebizonyították, hogy a szivarozók vérében magasabb az egyes karcinogén anyagok szintje. További aggodalomra adhat okot, hogy a cigarettáról áttérő szivarosok hajlamosak megszokásból tüdőre szívni a szivar füstjét is.

Amennyiben rangsorba szeretnénk állítani a a dohányzással összefüggésbe hozható betegségek kialakulásának esélye szerint a különböző embercsoportokat, a képzeletbeli ranglista a következőképpen nézne ki:
4. hely - nem dohányzók
3. hely - passzív dohányzók
2. hely - szivarozók
1. hely - cigarettázók

Jól látható, hogy nem csak az számít, hogy valaki letüdőzi-e a cigaretta (vagy éppen az ugyanannyi káros anyagot tartalmazó szivar) füstjét, hanem az hogy egyáltalán belélegzi-e azt, és azt milyen gyakorisággal teszi.

Aki szeretne leszokni a cigarettáról, csak ámítja tehát magát azzal, hogy a szivarozás annyival egészségesebb függőség lehet. Egészségünk és környezetünk egészsége érdekében még mindig a füstmentes életmód a legjobb “alternatíva”.

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...