2022.11.17. 09:35:00 6054 215

Cigi helyett szivar? Szokj le és ne szokj át!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A füstölés az füstölés, ezek a száraz tények. A kevésbé egészségtelen szokások ugyancsak egészségtelenek, nem igaz? A káros anyagok mennyisége akkor is lehet egészségromboló, ha alacsonyabb a napi szint, de a szennyezés huzamosabb ideig fennáll.

Cigaretta nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cigaretta nélkül

Észrevehető az a trend, hogy a dohányárút fogyasztók körében az arány jelentősen eltolódott a szivarra gyújtók irányába. Ez azzal magyarázható, hogy az emberek úgy gondolják, a cigarettázás sokkal károsabb ennél, hiszen szivarozás közben nem tüdőzik le a füstöt. Azonban ez téves elképzelés, már csak azért is, mert korábbi tanulmányok bebizonyították, hogy a szivarozók vérében magasabb az egyes karcinogén anyagok szintje. További aggodalomra adhat okot, hogy a cigarettáról áttérő szivarosok hajlamosak megszokásból tüdőre szívni a szivar füstjét is.

Amennyiben rangsorba szeretnénk állítani a a dohányzással összefüggésbe hozható betegségek kialakulásának esélye szerint a különböző embercsoportokat, a képzeletbeli ranglista a következőképpen nézne ki:
4. hely - nem dohányzók
3. hely - passzív dohányzók
2. hely - szivarozók
1. hely - cigarettázók

Jól látható, hogy nem csak az számít, hogy valaki letüdőzi-e a cigaretta (vagy éppen az ugyanannyi káros anyagot tartalmazó szivar) füstjét, hanem az hogy egyáltalán belélegzi-e azt, és azt milyen gyakorisággal teszi.

Aki szeretne leszokni a cigarettáról, csak ámítja tehát magát azzal, hogy a szivarozás annyival egészségesebb függőség lehet. Egészségünk és környezetünk egészsége érdekében még mindig a füstmentes életmód a legjobb “alternatíva”.

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?