2017.02.27. 14:33:22 15590 380

„Cicaiskola” – Így neveld a doromboló házi kedvencedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy valószínűséggel a címet olvasna a cicás gazdik felszisszentek, felnevettek, de legalábbis csodálkozva felhúzták a szemöldöküket, hogy ezt mégis hogy lehet. Mármint macskákat nevelni. Mert igen, aranyosak, hízelgőek, és kedvesek, de annál öntudatosabbak, semhogy nevelgetni hagyják magukat.

Kiscicák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiscicák

Így sokan meg sem próbálkoznak vele. Pedig ha néhány szabályt betartunk, ha kezesbárány nem is lesz a macskuszból, jóval kellemesebb pillanatokat élhetünk meg együtt. A kölyökként elkezdett neveléssel megóvhatjuk magunkat az esetleges, cicus okozta, nem éppen kellemes meglepetésektől.

Vigyázz, hogyan büntetsz!

Bármilyen rosszaságot is követ el a macskád, ne testi fenyítéssel próbáld őt büntetni, jobb belátásra bírni. És mindig a tett után következzen a dorgálás, ne várj perceket, fél órákat, mert a cicus akkor már nem fogja tudni, miért kapta a büntetést. Ne feledkezz meg a jutalmazásról sem! A cicáknál úgy érhetsz el eredményeket, ha a pozitív megerősítés módszerével élsz. Ha valamit jól csinált, azért kapjon valamilyen jutalmat. Egy kis „cicacsemege” mindig legyen kéznél!:-)

Játék, játék, játék!

Ha egy cica bizalmát szeretnéd elnyerni, szeretnél a legjobb barátja lenni, játssz vele sokat! És simogasd, amennyit csak lehet! Így biztonságban érzi majd magát. Ám a simogatás nem csak az ő lelkének, hanem a Te egészségednek is jót tesz! A „simizés” hatására kiváltott dorombolás még a gazdi rakoncátlankodó vérnyomását is képes kordában tartani.

Legyenek egyértelműek a határok!

Ha a cicus valami „rosszat” tesz, akkor határozott tiltással, néhány jól irányzott „Nem” kimondásával tudatosíthatod benne, hogy az adott viselkedést legközelebb kerülje. Vidd el minél hamarabb a „tett helyszínéről”, és légy következetes a tiltással kapcsolatban. Amire már egyszer elhangzott az, hogy „Nem”, azzal kapcsolatban ne légy elnéző egy másik alkalommal.

Az a bizonyos alom…

Biztos megesett, hogy egy korábban szobatiszta cicus, aki a dolgát addig a számára kijelölt helyen, a macskaalomban végezte, hirtelen erre más helyet talál. Mielőtt a macskát szidnád le, hogy mégis mit csinált már megint, gondold végig, nem történt-e kisebb vagy nagyobb, a cicát is érintő változás az életetekben! Máshová, a lakás „forgalmasabb” helyére került volna a macskaalom? Új kutya/macska érkezett a családba? Esetleg átrendezted, felújítottad az otthonod? Vagy csak új macskaalom került a kis edényébe? Neked apró, neki óriási változások, amik aztán igencsak megzavarhatják a lelkivilágát. Légy vele türelmes, amíg hozzászokik az újdonságokhoz! Továbbá bevethetsz olyan feromon tartalmú spray-ket, melyek segítik a cicust, hogy könnyebben elviseljék a változásokkal járó, illetve az egyéb stresszhelyzeteket. Ha a helyzet így sem a javul, mindenképpen mutasd meg őt állatorvosnak.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...