2015.11.23. 16:00:59 9398 241

Ceský Krumlov - cseh mesevároska
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igazi kis gyöngyszem a cseh kisváros, amely Prága után a második legnépszerűbb célpont a turisták között. Télen is kellemes úti cél, ráadásul nincs túl messze sem, így ideális választás azoknak, akik egy rövid kiruccanásra vágynak.

Cesky Krumlov - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cesky Krumlov

Ceský Krumlov dióhéjban

Prága után turizmus marketingben a legerőteljesebben megtámogatott cseh város, nem véletlenül, mert rendkívül hangulatos, aranyos hely.

A város teljesen a turizmusból él, szinte minden épület vagy hotel, panzió vagy étterem, továbbá valamilyen turistás üzlet.

8 dolog, ami tetszett

  1. Könnyű gyalog bejárni a bájos, romantikus, szép fekvésű kisvárost, egy, de inkább két napos program.
  2. Nagy a választék vendéglőkből (hangulatosak a vízpartiak) és sörözőkből (ajánlom a Svejket), van egy régiségekkel teli, lényegében múzeumos étterem is.
  3. A vár tartalmas program (sok órát el lehet ott tölteni, több udvar van és nagy park), igazán érdekesek a festett várfalak
  4. A középkor hatásos megidézése.
  5. Sok látványos panoráma, este a kivilágított, sejtelmes szűk utcák, sétálni a hidakon.
  6. A nyári főszezonon kívül békés kis, kellemes hely, és este is, amikor a 7. Prágából nappalra idejövő turistacsoportok már elmentek Raftingolni a Vltaván.
  7. Irigylésre méltóan rendbe lett hozva az egész város.
  8. Az Eggenberger sör.

Nem tetszett

  1. Nyáron nagy a turistatömeg, nagyüzemi a turizmus, alig találkozni helyiekkel.
  2. A várban ketrecbe zárt szerencsétlen medvék.
  3. A macskaköves (vigyázat esőben nagyon csúszós) utcákon lükeség volt szandálban sétálni.
  4. A panziónk szobájában a dohos szag.
  5. A belvárosban a parkolás lehetetlen.

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!