2017.12.30. 11:05:47 10641 273

„Buli után a takarítás…” – Tippek másnapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen bármilyen visszafogott a szilveszteri összejövetel, amit Te tartottál, egy biztos: utána jöhet a takarítás. Sokszor nem egyszerű újra otthont varázsolni a buli helyszínéből, pláne másnap (esetleg kicsit másnaposan:-)), de nincs mese, ha takarítani kell, hát takarítani kell!

Buli után takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Buli után takarítás

Reméljük, az kisebb vagy nagyobb „party” pont úgy sikerült, ahogy tervezted. Habár sokan azt tanácsolják, hogy a takarítást inkább hagyjuk másnapra, apróságokat azért már tehetünk a buli előtt, sőt, alatt, hogy aztán a végleges „rumlizásnál” könnyebb dolgunk legyen.

Takarítás indul…

... a buli előtt

Ha visszafogott társaságra számítasz, netán tényleg csak néhány baráti pár látogat el Hozzád az év utolsó napján, azért nem árt néhány óvintézkedést tenned már az összejövetel előtt.

  • Pakolj el mindent, amiről úgy gondolod, túl kényes, törékeny ahhoz, hogy „részt vegyen” egy ilyen bulin.

  • A fenti tanáccsal szorosan összefügg, hogy legyen elegendő hely a poharaknak, rágcsálnivalókat tároló tálkáknak, tányéroknak. Ne a vendégek megérkezésekor, illetve az első ital kitöltésekor szembesülj azzal, hogy a meghívottaknak a kezükben kell tartogatniuk a poharukat, tányérjukat, mert nem tudják hova lerakni.

  • Ha „papucsos” bulit szervezel, vagyis nem szeretnéd, hogy a vendégek utcai cipőben legyenek a lakásban, gondoskodj a megfelelő számú papucsról, benti lábbeliről. Ha nem okoz gondot, hogy az utcai cipőben maradnak a vendégek, akkor arra figyelj, hogy a bejárati ajtónál mindig legyen egy száraz lábtörlő, rongy, hogy az érkezők tisztára, szárazra tudják törölni cipőjüket.

  • Ne csak arra ügyelj, hogy legyen elég inni- és ennivaló, hanem a fürdőszobában, mellékhelyiségben is nézz körül buli előtt! Legyen elég szappan, wc-papír, és mindig legyen száraz kéztörlő a mosdó mellett!

  • Szemeteszsákból is szerezz be elegendőt! Akár plusz szemeteseket is beiktathatsz ilyenkor, a lakás különböző pontjaira, amiket aztán csak össze kell gyűjtened időnként, vagy a buli végén. Ha egyébként is szelektíven gyűjtöd a szemetet, ezt ilyenkor sem kell feladnod. Csak készíts ki ennek megfelelően elegendő mennyiségű gyűjtőedényt! És ne felejtsd el megkérni a vendégeket, hogy erre ügyeljenek!

  • Ha szeretnéd megkímélni magadat a mosogatás fáradalmaitól, használj műanyag poharakat, tányérokat! Ezeket csak belesöpröd egy szemeteszsákba, és már kész is a „mosogatás”!:-)

... buli alatt

  • Legyen előkészítve mindig egy mikroszálas kendő, hogy ha valami kiömlik, azonnal fel tudd törölni. Így nem másnap kell suvickolni az odaszáradt foltot! Ugyanígy legyen bekészítve a felmosó is, ha valami a padlóra kerülne!

  • Az ülőgarnitúrát nyugodtan letakarhatod egy pléddel, takaróval. Ha az ital kilöttyenne, vagy a süti landolna a kanapén, nem a kárpit bánja.

  • Akár a kanapén lévő párnákat is elteheted, úgyis kell a hely, és így ezek sem lesznek foltosak.

  • Nem azt mondjuk, hogy ezen pörögj, de néha járd körbe a lakást, és szedd össze a már nem használt (műanyag) poharakat, tányérokat.

  • Ha nem szeretnél sok szemetet felhalmozni, így nem a műanyag poharak, tányérak mellett teszed le a voksodat, bizony nem árt a buli alatt is mosogatni az összegyűlt szennyes edényeket. Ha az összejövetel alatt ez elmaradna, akkor gyorsan ugorj neki, ha elmentek a vendégek. Hidd el, másnap hálás leszel magadnak, hogy tiszta konyhára ébredhetsz!

  • Ha olyan szerencsés vagy, hogy mosogatógéped van, akkor még az összejövetel előtt pakold ki, hogy folyamatosan feltölthesd a party alatt, után.

... buli után

  • Először is térj magadhoz!:-) Nyugodtan alhatsz egy órával tovább, ha nem készülsz sehova, és nem vársz az új év első napjára vendégeket!:-)

  • Ha előző nap mégsem tetted meg, akkor kezdd takarítást a használt poharak, tányérok összegyűjtésével. Ha műanyag eszközökről van szó, csak egy nagy szemeteszsák kell, amibe beledobálhatod őket a lakáson végighaladva. Ha maradsz a saját poharaidnál, tányérjaidnál, gyűjtsd őket a konyhába, és indulhat is a mosogatás. Vagy a mosogatógép!:-) Ha tegnap, illetve éjjel ezt már megcsináltad, áldd az eszed, hogy ezen már túlvagy! Ja, és örülj, de nagyon!

  • Szóval, mosogatás kész! Most menj végig a lakáson, és tegyél mindent vissza oda, ahova való. Elkallódó párnák, vendégpapucsok, vándorútra induló távirányítók mindig akadnak! A csecsebecsék visszapakolásával még ráérsz!

  • Most jön a törölgetés! Szerintem az a tuti, ha először egy mosogatószeres (amit az adott bútor fajtája elbír!) ronggyal törölj át mindent. Aztán jöhet a bútorápoló! És végül a fent már írt csecsebecsék, vissza a helyükre!

  • Végül a porszívózás, majd, ahol lehet, és kell, a felmosás következik!

Ha elővigyázatos voltál, akkor hamar megvagy mindennel és jöhet a jól megérdemelt újévi pihenés!

Hogy még könnyebb legyen!

  • Ha úgy érzed, társaságban jobban megy a munka, néhány segítőkész barátra biztos számíthatsz! De azért előzőleg egyeztessetek erről!

  • Ha nagyon nincs kedved nekiállni, motiváld magad a kedvenc zenéddel! De valami pörgőset válassz, hogy biztosan gyorsan haladj!:-)

  • Ha nagy vendégsereg nem is volt Nálad, csak családilag voltatok, ilyenkor még egy négytagú család is tud rumlit csinálni! Vond be a párod, gyerekeket is a takarításba!

Forrás: szilveszter.hu, mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?