2017.12.30. 11:05:47 10644 273

„Buli után a takarítás…” – Tippek másnapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legyen bármilyen visszafogott a szilveszteri összejövetel, amit Te tartottál, egy biztos: utána jöhet a takarítás. Sokszor nem egyszerű újra otthont varázsolni a buli helyszínéből, pláne másnap (esetleg kicsit másnaposan:-)), de nincs mese, ha takarítani kell, hát takarítani kell!

Buli után takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Buli után takarítás

Reméljük, az kisebb vagy nagyobb „party” pont úgy sikerült, ahogy tervezted. Habár sokan azt tanácsolják, hogy a takarítást inkább hagyjuk másnapra, apróságokat azért már tehetünk a buli előtt, sőt, alatt, hogy aztán a végleges „rumlizásnál” könnyebb dolgunk legyen.

Takarítás indul…

... a buli előtt

Ha visszafogott társaságra számítasz, netán tényleg csak néhány baráti pár látogat el Hozzád az év utolsó napján, azért nem árt néhány óvintézkedést tenned már az összejövetel előtt.

  • Pakolj el mindent, amiről úgy gondolod, túl kényes, törékeny ahhoz, hogy „részt vegyen” egy ilyen bulin.

  • A fenti tanáccsal szorosan összefügg, hogy legyen elegendő hely a poharaknak, rágcsálnivalókat tároló tálkáknak, tányéroknak. Ne a vendégek megérkezésekor, illetve az első ital kitöltésekor szembesülj azzal, hogy a meghívottaknak a kezükben kell tartogatniuk a poharukat, tányérjukat, mert nem tudják hova lerakni.

  • Ha „papucsos” bulit szervezel, vagyis nem szeretnéd, hogy a vendégek utcai cipőben legyenek a lakásban, gondoskodj a megfelelő számú papucsról, benti lábbeliről. Ha nem okoz gondot, hogy az utcai cipőben maradnak a vendégek, akkor arra figyelj, hogy a bejárati ajtónál mindig legyen egy száraz lábtörlő, rongy, hogy az érkezők tisztára, szárazra tudják törölni cipőjüket.

  • Ne csak arra ügyelj, hogy legyen elég inni- és ennivaló, hanem a fürdőszobában, mellékhelyiségben is nézz körül buli előtt! Legyen elég szappan, wc-papír, és mindig legyen száraz kéztörlő a mosdó mellett!

  • Szemeteszsákból is szerezz be elegendőt! Akár plusz szemeteseket is beiktathatsz ilyenkor, a lakás különböző pontjaira, amiket aztán csak össze kell gyűjtened időnként, vagy a buli végén. Ha egyébként is szelektíven gyűjtöd a szemetet, ezt ilyenkor sem kell feladnod. Csak készíts ki ennek megfelelően elegendő mennyiségű gyűjtőedényt! És ne felejtsd el megkérni a vendégeket, hogy erre ügyeljenek!

  • Ha szeretnéd megkímélni magadat a mosogatás fáradalmaitól, használj műanyag poharakat, tányérokat! Ezeket csak belesöpröd egy szemeteszsákba, és már kész is a „mosogatás”!:-)

... buli alatt

  • Legyen előkészítve mindig egy mikroszálas kendő, hogy ha valami kiömlik, azonnal fel tudd törölni. Így nem másnap kell suvickolni az odaszáradt foltot! Ugyanígy legyen bekészítve a felmosó is, ha valami a padlóra kerülne!

  • Az ülőgarnitúrát nyugodtan letakarhatod egy pléddel, takaróval. Ha az ital kilöttyenne, vagy a süti landolna a kanapén, nem a kárpit bánja.

  • Akár a kanapén lévő párnákat is elteheted, úgyis kell a hely, és így ezek sem lesznek foltosak.

  • Nem azt mondjuk, hogy ezen pörögj, de néha járd körbe a lakást, és szedd össze a már nem használt (műanyag) poharakat, tányérokat.

  • Ha nem szeretnél sok szemetet felhalmozni, így nem a műanyag poharak, tányérak mellett teszed le a voksodat, bizony nem árt a buli alatt is mosogatni az összegyűlt szennyes edényeket. Ha az összejövetel alatt ez elmaradna, akkor gyorsan ugorj neki, ha elmentek a vendégek. Hidd el, másnap hálás leszel magadnak, hogy tiszta konyhára ébredhetsz!

  • Ha olyan szerencsés vagy, hogy mosogatógéped van, akkor még az összejövetel előtt pakold ki, hogy folyamatosan feltölthesd a party alatt, után.

... buli után

  • Először is térj magadhoz!:-) Nyugodtan alhatsz egy órával tovább, ha nem készülsz sehova, és nem vársz az új év első napjára vendégeket!:-)

  • Ha előző nap mégsem tetted meg, akkor kezdd takarítást a használt poharak, tányérok összegyűjtésével. Ha műanyag eszközökről van szó, csak egy nagy szemeteszsák kell, amibe beledobálhatod őket a lakáson végighaladva. Ha maradsz a saját poharaidnál, tányérjaidnál, gyűjtsd őket a konyhába, és indulhat is a mosogatás. Vagy a mosogatógép!:-) Ha tegnap, illetve éjjel ezt már megcsináltad, áldd az eszed, hogy ezen már túlvagy! Ja, és örülj, de nagyon!

  • Szóval, mosogatás kész! Most menj végig a lakáson, és tegyél mindent vissza oda, ahova való. Elkallódó párnák, vendégpapucsok, vándorútra induló távirányítók mindig akadnak! A csecsebecsék visszapakolásával még ráérsz!

  • Most jön a törölgetés! Szerintem az a tuti, ha először egy mosogatószeres (amit az adott bútor fajtája elbír!) ronggyal törölj át mindent. Aztán jöhet a bútorápoló! És végül a fent már írt csecsebecsék, vissza a helyükre!

  • Végül a porszívózás, majd, ahol lehet, és kell, a felmosás következik!

Ha elővigyázatos voltál, akkor hamar megvagy mindennel és jöhet a jól megérdemelt újévi pihenés!

Hogy még könnyebb legyen!

  • Ha úgy érzed, társaságban jobban megy a munka, néhány segítőkész barátra biztos számíthatsz! De azért előzőleg egyeztessetek erről!

  • Ha nagyon nincs kedved nekiállni, motiváld magad a kedvenc zenéddel! De valami pörgőset válassz, hogy biztosan gyorsan haladj!:-)

  • Ha nagy vendégsereg nem is volt Nálad, csak családilag voltatok, ilyenkor még egy négytagú család is tud rumlit csinálni! Vond be a párod, gyerekeket is a takarításba!

Forrás: szilveszter.hu, mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.