2017.12.30. 15:17:15 13193 380

Buli etikett nem csak szilveszterre, avagy mit ne tegyünk vendégségben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem szeretsz házibulit szervezni, mert macerás összekoordinálni a meghívottakat? Félted a lakás berendezési tárgyait? Unod, hogy másnap reggel egyedül maradsz a rendrakásra?

Szilveszter otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilveszter otthon

Csatold cikkünket már akár a szilveszteri buli meghívóhoz is, és… Vagyis inkább ne tedd! Tudtad, hogy valaki illetlenségére felhívni a figyelmet ugyanolyan illetlenség, mint bármelyik más udvariassági szabály megszegése?

Ha az óév búcsúztatásakor valaki meghív otthonába, az alábbiakkal jó tisztában lenned vendégként:

1. Minél előbb adj konkrét választ a meghívásra!

Késlekedéskor a meghívó fél könnyen gondolhatja azt, hogy vársz egy számodra jobb lehetőségre, és a szervező csak akkor tud érdemben az eseményért tenni, ha tudomás van a minél pontosabb létszámról.

2. Érkezz a megfelelő időben!

A megfelelő idő pedig a meghívásban szereplő időpont és az attól számított 15 percen belül lévő időtartam. Ha ennél később érsz csak oda, értesítsd róla a házigazdát. Előbb érkezni azonban illetlenségnek számít.

3. Kerüld az otrombaságnak tartott megnyilvánulásokat!

Hoztam is valamit meg nem is? Csak olyan dolgot vigyél, amivel a házigazdának további teendője már nem lesz. Várd meg, amíg körbevezetnek a helyszínen, és mindenképp tartsd magadban a negatív véleményeket az este folyamán.

4. Legyél az est aktív résztvevője, de tarts mértéket is!

Amikor asztalhoz szólítanak, illik azonnal eleget tenni a felszólításnak, és a parti játékok alól sem szép dolog kihúzni magad. Ám a kedvenc falatkáidból illene hagyni a többieknek is, és az alkoholos italoknál se hagyd figyelmen kívül, hány pohárig tudsz illendően viselkedni. Ami pedig szigorúan tilos: egész este a mobiltelefonodat bámulni!

5. Ajánld fel segítségedet, amikor csak tudod!

A házigazdára éppen elég feladat hárul az est koordinálásával, ne várjátok el tőle, hogy a kiszolgáló személyzet szerepkörét is teljesen magára öltse. Szervírozásnál, a fogások előkészítésénél is segédkezhetsz, és az sem várható el, hogy az italok kitöltése is mindig a szervezőre háruljon. Hadd élvezze ő is az estét! Ha igazán jó fej akarsz lenni, akkor a romeltakarításban is kiveheted majd a részed.

6. Mindig mondj köszönetet a parti megszervezéséért és a meghívásért!

Az eseményről való távozáskor mindig illik lelkesen köszönetet mondani a házigazdának a szervezésért. Azonban azt már kevesebben tudják, hogy a parti után pár nappal is kedves gesztusnak számít, mondjuk telefonon, egy második köszönet a remek estéért.

A házibuli ideje alatt azonban nemcsak a meghívott vendégeknek kell betartaniuk a társasági szabályokat, hiszen a házigazdának azon felül, hogy megszervezte a partit, szintén kötelességei vannak:

1.Az egyértelmű meghíváson túl, amelyik minden fontos információt tartalmaz, gondosan elő kell készíteni mindent, mire a vendégek megérkeznek, hogy érezzék, a házigazda szeretettel várta őket. 2. Egyforma figyelmet kell szentelni minden meghívottra az után is, hogy a szívélyes üdvözlés megtörtént a bejáratban. Senki sem álldogálhat magányosan! 3. A házigazda legyen rugalmas és diplomatikus: előfordulhat, hogy nem minden megy a tervek szerint (plusz egy fő, elrontott étel, otromba beszólás), de akkor sem veszítheted el a fejed. A megoldást úgyis tőled fogják várni. 4. A házigazda mindenért hálás. A jó házigazda a mennyekben érzi magát, amiért elfogadták a meghívását. Nem vár el ajándékot és segítséget, de mindent hálásan megköszön, ha kap.

Forrás: emilypost.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...