2014.10.01. 18:30:57 5271 38

Budapest a világ 5. kulturális központja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy amerikai lap olvasói szerint van kulturális élet London, Párizs, New York szentháromságon kívül is. Sőt, London és New York fel sem került a magazin listájára, és Európa abszolút uralja a terepet. Ebben az összehasonlításban gyönyörű fővárosunkra méltán lehetünk büszkék, még Bécset is megelőztük.

Budai várnegyed a Dunával  | Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Budai várnegyed a Dunával | Fotó:123rf.com

A Bloomberg amerikai lap közvélemény-kutatást végzett az olvasói körében, arról kérdezte őket, hogy a világvárosok közül a kulturális lehetőségek alapján melyik a kedvencük. Az olvasók olyan városok neveit adták meg, amelyek sok táncelőadással, koncerttel, klasszikus koncerttel, műemlékkel büszkélkednek. A lap listája 11 kulturális központból áll, és Párizson, Velencén, Rómán, Salzburgon, Szentpéterváron, Luxoron és Bécsen kívül Budapest is szerepel rajta. Az ötödik helyen említik a magyar fővárost, mint amely településnek 2000 évre visszamenőleg nyomon követhető a történelme. Kulturális értékei között Budapest reneszánsz, barokk és szecessziós építészetét, a római kori romokat, Lisztet és Bartók Bélát emelik ki.

A lista első helyén szintén egy közép-európai város, Krakkó áll.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...