2022.09.20. 09:15:00 6228 254

Egy korszak véget ért, inspiráló idézeteivel búcsúzunk II. Erzsébet királynőtől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“A bánat az ár, amit a szeretetért fizetünk.” A királynő 2001. szeptemberében megfogalmazott mondata az utóbbi hetekben többször elhangzott egy sajnálatos esemény kapcsán: II. Erzsébet királynő jobb létre szenderült, és temetésére tegnap sor is került.

A királynő címere - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A királynő címere

Ez év február 6-án ünnepelte a brit uralkodó az uralkodásának 70. évfordulóját, és ezen a platina jubileumon az 1947-ben tett fogadalmát is megújította. Azonban már 2015. szeptember 9-én II. Erzsébet királynő lett Nagy-Britannia leghosszabb ideig uralkodó uralkodója!

Őfelségét világszerte milliók szerették, és akik nem követték nyomon a brit királyi család életét, azok is megrendülve fogadták a Nemzetközösség vezetőjének halálhírét.
II. Erzsébet királynő olyan uralkodó volt, aki az önkéntes és közszolgálati szolgálatot tartotta feladatai egyik legfontosabb elemének. Az elmúlt évtizedek alatt számtalan változást és nehézséget megélt birodalmának vezetőjeként, és élettapasztalatainak bölcsességéről számos nyilvános beszédében tett tanúbizonyságot.

Inspiráló idézetek II. Erzsébet királynő beszédjeiből

“...és amikor eljön a béke, ne feledjétek, hogy nekünk, a ma gyermekeinek kell jobbá és boldogabbá tennünk a holnap világát.” (1940)

“Még akkor is, amikor az élet a legmonotonabbnak tűnik, tetteink mindig valódi értéket és jelentőséget jelentenek embertársaink számára.” (1954)

“Meglehet, hogy túl sokat foglalkozunk azzal, ami rossz és túl keveset azzal, ami jó. A borúlátás viszont önmagát gerjeszti és még mélyebb letargiába taszít. Kétségek és aggodalmak idején az emberek mindennapi életükben, otthonukban és munkájukban tanúsított magatartása kiemelkedő jelentőségű.” (1974)

“Amikor az élet keménynek tűnik, a bátrak nem megadásra, vagy félelemre rendezkednek be, hanem csak még elszántabban küzdenek egy szebb jövőért.” (2008)

“Bármit is hozzon elénk az élet, annál jobbak lesznek egyéni válaszaink, minél inkább együtt dolgozunk és megosztjuk a terheket.” (2011)

Észrevetted te is, hogy még a legkorábbról hozott idézet is aktuális a mai napig? Ezt az állandóságot, a méltóságot, a felelősségvállalás, az egymásért és a világért való munkálkodást tanulhatjuk meg ezekből a gyönyörű és időtálló gondolatokból.

Azonban fenséges nem csak az lehet, aki arisztokrata családba született bele és kötelessége (lenne) ilyen módon viselkedni! Életünk királynői és királyai mi magunk vagyunk, és csak rajtunk áll, mennyire élünk magasztos életet: Alpári környezetben légy te a szép beszédű, ártóban pedig, az, aki menedéket nyújt.

Forrás: www.royal.uk; www.noklapja.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...