2019.07.30. 15:43:45 9874 287

Brownie inspirálta, különleges muffin
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi lenne csábítóbb egy mini tortácska formájában megjelenő csokibombában? A hab a tortán! A klasszikus brownie muffin formába öltözik, de az íz és a látvány tovább fokozható, ha porcukor helyett krémet halmozunk a tetejére (cupcake).

Csokis cupcake - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokis cupcake

Karakteres csokoládé, egy kis mazsola, muffin forma… és vigyázz, kész, süss! De vigyázz, ez nem egy habkönnyű, cukormentes recept, ám annál csokisabb!

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és készítsük elő a muffin formáinkat (papírkosárkák és a szilikonos forma is jó) a szokott módon. Kb.12 db muffinra készüljünk.

Nagyon alacsony hőmérsékleten olvasszunk össze 85 gr cukormentes csokoládét fél csésze vajjal. A tűzről levéve adagoljunk hozzá 1 egész csésze cukrot.

3 db, elkevert tojáshoz tegyünk hozzá 1 ek. vaníliát. Szitáljunk ehhez 1 csésze lisztet, és öntsünk hozzá szintén egy-egy csészényi apróra vágott vagy darált diót és arany mazsolát. (A mazsola más adalékkal is kiváltható pl. csokidarabok, egyéb magvak.)

Keverjük össze a két tálunkban várakozó keveréket, és adagoljuk bele a masszát nagyjából egyenlően a muffin formákba. A már felmelegített sütőben süssük a tortácskákat 30 percig. A kész sütik tetejét megszórhatjuk porcukorral, de tálalhatjuk fagyi mellé is, illetve gombócolhatjuk azt a tetejére is.

Amennyiben pedig különlegességre vágyunk, készítsünk egy fincsi krémet a tetejére, így a muffinból cupcake lesz:

Egy kis keverőtálban keverjünk el 225 gr vajat, 450 gr porcukrral, 1 tk. vaníliakivonattal, 1 tk. sóval és 2 ek. tejjel. Ehhez nyugodtan hívjunk segítségül mixert. Keverjük, míg habos nem lesz a krém, amit tej további hozzáadásával lágyíthatunk szükség szerint.

Ha elkészült a krém halmozzunk vagy nyomjunk habzsákból belőle a csokis tortácskák tetejére egy jó adagot. Utolsó lépésként ízlés szerint díszíthető!

Forrás: foodworldblog.com/recipe/how-to-make-brownies-inspire-cupcake/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...