2022.05.30. 14:29:35 6997 247

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Szilikon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilikon

Rések, repedések, mélyedések kitöltésére szolgálhat a szilikon. Szeretjük, ha pontosan oda kerül és ott is marad, ahova szánjuk. Persze, ez a legritkább esetben fordul csak elő, hiszen „természeténél fogva” oda is jut belőle, ahova nem is kell. A felesleget pedig el kell távolítani, méghozzá minél előbb, mert itt is igaz az, hogy a friss, még nem beszáradt anyagot könnyebb eltakarítani. Ám előfordulhat, hogy erről lemaradunk, és a megszáradt anyag eltávolítása okozhat fejtörést. Így cselekedj a már megszáradt szilikonpaca eltüntetése érdekében:

Ha még javítani kell az állagán

Ha már nem friss a paca, de még nem is elég kemény, akkor mindenképpen érdemes ebben az irányban lépéseket tenni. Jégkockával megkeményítheted, vagy egy hajszárító segítségével kiszáríthatod a foltot, így megkönnyítheted annak eltávolítását.

Ha már kellően szilárd

Végy egy spaklit, vagy vajazókést, esetleg borotvapengét és próbáld meg felkaparni a foltokat. Így csupán a paca egy részét tudod eltávolítani, így szükség lesz további megoldásokra is. Arra pedig mindenképpen ügyelj, hogy a felület, ahova a paca pottyant, ne sérüljön a „kapargatás” közben.

Ha a „nagyja” már megvan

  • Ismered az úgynevezett „koszradírt”? Ha nem, bizonyos drogériákban megvásárolhatod. Kicsit hosszadalmas eljárás ezzel leszedni a nem kívánt foltot, de megéri.

  • Járólapon jó megoldás lehet a tiszta, tömény mosogatószer. Nyomd a foltra, hagyd hatni a mosogatószert, majd távolítsd el a foltot.

  • A körömlakklemosó nem csak a körömlakkodat fogja eltávolítani, hanem a maradék szilikont is. Nedvesíts be egy papírt körömlakklemosóval, majd kezd el dörgölni a foltot. A lemosóban lévő aceton némi behatási idő után elkezdi feloldani a szilikonban lévő ragasztót, így az könnyedén eltávolítható.

  • A babaolaj nem csak puhává varázsolja a bőröd, hanem a maradék szilikon eltávolításában is jól jöhet. Dörzsöld a pacát babaolajjal addig, míg úgy nem látod, a szilikon meglágyult. Így akár könnyen el is tudod távolítani egy spakli, kiskés segítségével a pacát.

További segítséget a szilikonpaca eltávolításához itt találsz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...