2018.09.11. 14:56:36 10745 333

Borús hangulat vagy mély depresszió? 8 eset, amikor nem maradhat kezeletlenül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemrégiben megismerhettek néhány olyan praktikát, amivel az enyhe depresszió önállóan is kezelhető. Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha rövid úton ezek sem eredményeznek javulást? Nem érdemes túl sokáig kísérletezni az egészségünkkel, főleg a következő tünetek észlelésekor:

Depressziós nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Depressziós nő

1. Egészségtelen mértéket öltő étkezési zavar

A negatív energiák jócskán elszívhatják az energiát, ami miatt étvágytalanság alakulhat ki. Másik végletként pedig önmagunk megnyugtatása gyanánt falánkságba menekülhetünk. Mindkét állapot káros, amennyiben huzamosabb ideig áll fent.

2. Alvási zavarok, alacsony energiaszint

Az ágyból sincs kedved kikelni? A reménytelenség érzése elől sokan az álmok világába menekülnének. Más esetekben a depresszió állandó nyugtalanságot okoz, emiatt álmatlanság léphet fel. Mindkét esetben kérj segítséget!

3. Érzelmi csapongások

Könnyen felkapod a vizet korábban banálisnak tűnő történéseken is? A hirtelen dühkitörések nemcsak a stressz velejárói lehetnek, utalhatnak súlyosbodó depresszióra is.

4. Koncentrációzavar

Amikor elménk túlságosan el van foglalva egy bizonyos kérdéskörrel, jelen esetben a nyomasztó és kilátástalan gondolatainkkal, akkor a fontos dolgokat hajlamosak vagyunk elfelejteni. A rossz döntések sorozatával még jobban kicsúszik lábunk alól a talaj.

5. Érdektelenség korábban fontos dolgok iránt

Amennyiben korábbi kedvenc programjaink és a szeretett személyek elmaradoznak életünkből, méghozzá amiatt, mert inkább egyedül szeretnénk lenni, de a magány sem hoz enyhülést, akkor sem kérdés, hogy szorulunk-e segítségre.

6. Alacsony önbecsülés

Úgy gondolod, értéktelen vagy és senki sem szeret? Hiányzik a mindennapjaidból a bűntudat érzése vagy éppen az önmegtartóztatással vannak problémáid? Keress fel egy szakembert!

7. Nyomasztó érzések, öngyilkos gondolatok

Amennyiben elgondolkodsz azon, mit érezhet a környezeted, miután te már nem vagy, esetleg végig gondoltad, milyen lenne meghalni, azonnal kérj segítséget! Ezek a gondolatok nem egészségesek, viszont terápiával újból egyenesbe lehet hozni az érzelmi világunkat.

8. Indokolatlan (testi) fájdalom

Az érzelmi és pszichológiai fájdalom testi síkon is testet ölthetnek. Tehát amikor megmagyarázhatatlan testi fájdalmak jelentkeznek, gondolni kell a depresszióra is, mint kiváltó ok.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?

(Sz)építsd az életed kiegyensúlyozottan - Ezek a módszerek segíthetnek

A kiegyensúlyozott élet egyik ismertetőjegye az a lelki nyugalom és az az energia, amely miatt úgy érezzük. hogy sikerrel haladunk a céljaink felé, egyszóval: az életünk egyensúlyban van. Ilyenkor az egyén képes hatékonyan kezelni az élete különböző területeit, ez pedig egyenes út a fizikai, mentális, érzelmi és szociális jólét megteremtéséhez és fenntartásához egyaránt.