2017.12.02. 12:27:05 15008 389

Boros csirke okosan
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Váratlanul bejelentkezett hozzátok estére a húgod és a pasija vacsorára? Hirtelen plusz három fővel többen jönnek ebédre, mint amire számítottál? Vagy egészen egyszerűen csak semmi kedved órákon keresztül a konyhában kavargatni a boszorkányüstöt? Akkor ezt a nagyon gyors és rendkívül egyszerű húsételt neked találták ki.

Fehér boros csirkemell zöldségekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér boros csirkemell zöldségekkel

Akár az ünnepi asztalra is jó lehet, hiszen nagyon finom!

Fehérboros csirke

Amire szükséged lesz

  • fejenként nagyjából 200 g csirkemell, bár csirkecombból is elképesztően finom lesz, sőt.
  • vöröshagyma, adagonként fél fej
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kis olaj
  • só, bors
  • fehér bor

Hogyan láss neki

A csirkét konyhakésszé varázsoljuk, közepes darabokra feldaraboljuk. Ha csirkecombbal garázdálkodunk, akkor a combokat alsó és felső részre bontjuk. Egy magasabb falú tepsibe olajat öntünk, a megsózott csirke darabokat ebbe fektetjük, borsozzuk, a préselt fokhagymát is rászórjuk. A megpucolt vöröshagyma fejeket cikkekre vágjuk, mintha paradicsom lenne, és a hús mellé tesszük. Felöntjük a fehérborral, hogy álljon az alján a folyadék, lefedjük, és nyomás be a sütőbe.

A mennyiségtől tesszük függővé a sütési időt, de körülbelül 1 kg-nak megfelelő csirkehúst süthetünk 170-180 fokon, légkeveréssel olyan 1-1,5 óráig. Amikor puhának találjuk a húst, levesszük róla a fedőt, és pirosra sütjük a tetejét.

Amikor kész, a húsokat kivesszük egy tálba, az atomjaira sült hagymát és a maradék levet beleöntjük egy keverőtálba és botmixerrel jól átdolgozzuk. Az így kapott zamatos szaftot aztán rálocsoljuk a húsra, és további teendőnk már nincs is vele, hacsak az nem, hogy jól belapátoljuk. Bármilyen körettel szuperül működik.

Tipp

Az alapreceptet megbolondíthatjuk gombával, paradicsommal, úgy, ahogy a fenti képen látjuk.

Karácsonyi receptjáték

Még Te is beküldheted kedvenc karácsonyi recepted, és részt vehetsz az 1.000.000 Ft nyereménynövelés sorsolásán. Részletekért kattints ide>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.