2019.12.03. 14:54:20 8546 277

Bőrápolás télen – tegyél a környezeti károk ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A téli időjárás kiemelten megviseli a bőrünket, ráadásul minden év egynegyedét ilyen körülmények között töltjük. Tehát ha azt vesszük, az életünk egynegyedét is. Nem elhanyagolható tehát, hogy ilyenkor még jobban odafigyeljünk a bőrápolásra és a megfelelő termékekhez nyúljunk. Vesézzük ki a bőrünkre ártalmas tényezőket – és a megoldást!

Téli hidratálás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli hidratálás

Mínuszok és jeges szél

A szél nem barátja a bőrünknek, mert intenzíven szárítja azt, ennek köszönhetően pedig felerősödnek a gyulladások, az érzékenységre jellemző bőrtünetek, és a hámlás is. A hidegtől a pórusaink összehúzódnak, ami egyben azt is jelenti, hogy nehezebben távozik, ami távozni szeretne a bőrünk rétegeiből. A rosacea sem viseli jól ezt az időt, és főleg az orr környéki kipirosodott erek tudnak erősen megmutatkozni a sűrű zsebkendő használatnak köszönhetően.

Mi a megoldás?

Védelem! A nappali krémek használata ilyenkor nagyon fontos, hiszen amellett, hogy a hatóanyagok táplálnak, nyugtatnak, gyulladást csökkentenek, a nappali krémek összetevői lehelet finom védőréteget is képeznek a bőrön, így csökkentve a szél és a hideg káros hatásait. Összetevők tekintetében maradjunk a bőrtípusunknak megfelelőnél, zsíros bőrre csak vizes hidratálót használjunk, a zsíros, olajos, vastag textúrájú termékek továbbra sem ajánlottak. Gyulladást csökkentő, nyugtató hatóanyagokat részesítsük előnyben, az ilyenkor minden bőrnek jót tesz.

Éjszaka tápláló krémmel pótoljuk a vitaminokat, ásványi anyagokat és a hidratálás is jól érvényesül. Persze mindezt csak alapos bőrtisztítás után!

UV télen is

Sokan csak nyáron számolnak az UV védelemmel, holott télen sem kevesebb az UV hatás. A felhőkön átszűrődő káros UV sugarak észrevétlenül károsítják a bőrsejtjeinket. Havas – napsütéses környezetben pedig megégni is könnyű – hiszen a hóról visszaverődő sugarakat is megkapjuk a fentről jövő mellé. Ezáltal gyorsul az öregedés és ráncosodunk…

Mit tehetünk, hogy megússzuk?

Olyan nappali krémet válasszunk, amiben van fényvédő faktor is. Legalább 20 SPF télen is fontos és érdemes megismételni a krémezést néhány órával később, ha tartósan kint tartózkodunk.

Test és kacsók

A nyak és a dekoltázs ilyenkor általában védve van a ruházatnak köszönhetően, de az egész testünkre ráfér a hidratálás. A kézkrémek fő műsorideje is ilyenkor jön el igazán: a hideg, a szél és az esetleges hógolyózás sem tesz jót a bőr hidratáltságának. A glicerinnel felvértezett kézkrémek azonnali, ám nem túl hosszan tartó puhaságot és védelmet kölcsönöznek, míg a shea vajjal, argán, olíva, és egyéb olajjal dúsított termékek tápláló és védő hatással kényeztetik a kezeinket.

Nemcsak a hideg szárít!

Érdemes kb. 40% -os páratartalmat biztosítanunk a bőrünknek, ezt azonban a fűtési szezonban csak párologtatással tudjuk megtenni. Ha egy pár csepp illóolajjal kombináljuk, még a hangulatunk is javul a borongós idő ellenére. Ha pedig teheted, menj szaunába. Amellett, hogy átmelegszel, edzed vele a bőröd és felpörgeted a szervezeted méregtelenítő folyamatait is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...