2016.06.19. 15:21:49 10018 225

Bor- és halünnep csütörtöktől négy napon át Balatonfüreden
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gasztronómiai ínyencségek mellett zenei és gyermekprogramokkal is várja a látogatókat a csütörtökön kezdődő Balatonfüredi Bor- és Halünnep, amelynek programkínálatát sárkányhajó-roadshow is színesíti.

Balatonfüred, Tagore sétány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balatonfüred, Tagore sétány

Cserép László, a balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a hagyományokhoz híven a gasztronómiáé lesz a főszerep a a négy település részvételével zajló, négynapos fesztiválon, de minden napra tartogatnak zenei meglepetéseket is.

A borbemutató és borvásár hagyományos helyszínén, a Tagore sétányon várja az érdeklődőket, ahol a helyi és környékbeli pincészetek kínálata mellett a Szekszárd mint vendégborvidék bemutatkozik be.

Első este az opatijai Klapa Melija női kórus áll színpadra, valamint Micheller Myrtill, és zenekara, a Swinguistique is koncertet ad. Pénteken Szalóki Ági énekel, valamint a Vivat Bacchus műsorát is meghallgathatja a közönség. Chiléből és Argentínából érkezik két zenész a hal- és borünneppel egy időben nyíló nemzetközi gitárfesztiválra, ők szombaton este lépnek a hallgatóság elé.

Ugyancsak szombaton tartják a sárkányhajó-roadshowt a Tagore sétány melletti vízfelületen, a Lánchíd Rádió pedig élő műsorral jelentkezik a sétányról. A Heti Válasz közönségtalálkozóra várja az érdeklődőket, és bemutatják a Magyar Konyha balatoni gasztrokalauzának legújabb számát is.

A fesztivál zárónapján a Cimbora Együttes műsorát hallgathatja meg a közönség, Nőügyek címmel pedig Heltai Jenő versei alapján összeállított, zenés estre várják az érdeklődőket Szőcs Artur és Zöld Csaba színművészek. A fesztivál zárásaként a Vodku fiai adnak Cseh Tamás dalaiból összeállított múltidéző koncertet.

Cserép László elmondta azt is, hogy szombaton kora este a Magyar Bor Napja alkalmából megrendezik a Koccintás 2016 elnevezésű akciót figyelemfelkeltő szándékkal. A cél az, hogy minél többen keressék fel a pincészeteket, kóstoljanak, vásároljanak bort, élelmiszert közvetlenül a termelőktől. Az országos akcióval az egy időben koccintók számának nemzeti rekordját szeretnék a szervezők felállítani.

Csopak halászléfőző versennyel, Paloznak szabadtéri filmvetítéssel, Tihany pedig a Levendulafesztivál programjaival csatlakozik a fesztiválhoz - fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...