2017.08.26. 14:05:16 14487 408

Boldog meztelenség – A tudomány szerint is jó, ha meztelenül alszol
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tikkasztó nyári hőségben sokszor legszívesebben még a bőrünkből is kibújtunk volna, olyan melegünk volt. No de a minimum, hogy a legjobb lett volna valami „aligruhában”, vagy fürdőruhában, esetleg egy szál semmiben mászkálni. De ugye, ezt sajnos nem tehettük/tehetjük meg. Ám álmodozni azért lehet!

Meztelen alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meztelen alvás

Akár szó szerint is, hiszen este nyugodtan bújhatunk akár meztelenül is az ágyba! Még így nyár végén sem fogunk fázni a takaró alatt, az biztos! Hogy miért jó ez nekünk, azon kívül, hogy kevésbé lesz melegünk? Mondjuk a következők miatt!

Boldogabbá teszi párkapcsolatunkat!

Ezt az információt kivételesen egy amerikai tanulmánynak köszönhetjük. 1000 britet kérdeztek meg arról, van-e valamilyen hatással a pucéran alvásuk a kapcsolatukra, és többségük pozitív választ adott. Valószínűleg ez a meztelenség miatti gyakoribb bőrkontaktus miatt lehet, hiszen többen azt mondták, közelebb érzik magukhoz partnerüket.

A meztelenség fiatalabbá tehet!

Ha pizsama nélkül hajtod álomra a fejed, lassítható a test öregedési folyamata. Egy szaklapban publikált tanulmány szerint minél hűvösebb van a paplan alatt, testünk annál több melatonint termel. Ez a hormon irányítja az alvási ciklusunkat, illetve a növekedési és az öregedési folyamatokért is felelős.

Nyugodtabb lesz az álmod, ha meztelenül alszol

Egy holland tanulmány szerint, melyet még 2008-ban végeztek, a pucér alvás aktiválja szerveztünk természetes hőszabályozását. Azt tudtad, hogy alvás közben testünk akár fél Celsius fokot is „hűlhet”? Így testünk maga találja meg a számára megfelelő alvási hőmérsékletet. A rajtunk lévő ruharéteg alvás közben csak megzavarja ezt a folyamatot, ezért is szenvedünk olyan sokat alvászavartól.

Ha pucéran alszol, könnyebben fogysz?

Szintén egy tanulmány szerint a meztelenül alvók könnyebben fogynak. Ez azért is lehet így, mert a rajtunk található úgynevezett barna zsír segít a kalóriák elégetésében, hiszen hőt termel. Rossz hír, hogy minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb barna zsír található rajtunk, ezzel ellentétben a duciságot okozó fehér zsírpárnákból annál több van. Jó hír viszont, hogy a barna zsír újra termelődhet, mondjuk egy kis fázással! Ússz, mert ilyenkor nem melegszik fel a tested, csavard le a fűtést télen, hogy hőtermelésre ösztönözd a tested, vagy aludj meztelenül! A hidegebb környezetben eltöltött idő jó hatással lesz a barna zsír termelődésünkre, ezáltal több kalóriát is égethetünk el! Remek, ugye?

És amiért még jó meztelenül aludni:-)

-Kényelmes!:-)

-Spórolhatsz vele, hiszen nem kell pizsamára, hálóingre költened!:-)

-Spórolhatsz vele, hiszen ennyivel kevesebbet kell mosnod!:-)

-A pároddal történő vitás kérdéseket valószínűleg könnyebben megoldjátok majd, illetve a békülésre is nagyobb az esély egy-egy vita után.;-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?