2015.02.24. 12:01:59 14914 254

Biztostű - 10 hasznos tipp a háztartásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen a biztostű rögzítésre való, de nem csak varráshoz használhatod. Számtalan helyzetben jöhet jól a háztartásban is. A teljesség igénye nélkül íme egy-két ötlet, amikor a biztonsági tű a legnagyszerűbb dolog, amit a kezedbe vehetsz

Biztostű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biztostű

1. A cipzár felhúzása

Ha soha nem érted el ruha hátoldalán található cipzárt, akkor próbáld ki ezt a trükköt! Tegyél egy biztonsági tűt a cipzárra és használd a cipzár meghosszabbításaként, vagy, ha még ez sem elég, fűzz keresztül rajta egy hosszú cérnát vagy fogselymet és húzd fel.

2. A maradék kipiszkálása a fokhagymanyomóból

Csak böködd keresztül a lyukakon és máris kihozhatod a fokhagymapréselésből a maximumot, és a mosogatás is egyszerűbb lesz!

3. Biztosítsd vele a táskádat!

Ha zsúfolt nagyvárosban élsz, vagy utazol, illetve tömegrendezvényre mész a táska cipzárját egy biztonsági tűvel odacsatolhatod az anyaghoz vagy a fülhöz. Bár nem életbiztosítás, így elkerülheted, hogy illetéktelen kezek nyissák azt ki.

4. Elvezeti a statikus elektromosságot

Ha műszálas bélésű nadrág vagy szoknya van rajtad, elhelyezhetsz egy biztostűt a szegélyben, ami véget vet az idegesítő statikus elektromosságnak.

5. Új huzat a bútorokra

Megesik, hogy új huzatra van szükség, ám sem időnk, sem tehetségünk nincs hozzá, hogy varrjunk egyet, mégis magunk szeretnénk megoldani. Szerezz be egy csomó biztonsági tűt, a kívánt anyagot, és csatold össze a szék alján, vagy az ágytámla hátoldalán. Senki nem fogja látni, hogy mi tartja össze a huzatot. :)

6. A székhuzatot is a helyén tartja

Szépek a székhuzatok, de folyton lemásznak a székekről. Ezt a bosszantó szövetet is rögzítheted egy biztonsági tű segítségével.

7. Kötések, fáslik rögzítése

A biztostű a fáslikat, pólyákat és kötéseket a helyükön tartja, így legyen egy-kettő az elsősegély dobozban is.

8. Akasztónak is jó

Ha kiszeretnél tenni valamit a falra, amit eredetileg nem odaterveztek, egy ragasztópisztoly segítségével és egy biztostűvel jó akasztót készíthetsz rá.

9. Sötétítő rögzítése

Idegesítő, amikor a sötétítő két oldala között süt be a nap. Egy biztostűvel ezt is megoldhatod, húzd össze és rögzítsd!

10. A kapucni zsinór visszahúzása

Mosás közben vagy csak úgy is kijöhet a zsinór a kapucniból, vagy a nadrágod derekából, de a biztonsági tűvel visszafűzheted. Csatold a madzag végére és bújtasd be a lyukon, majd vezesd végig a kezeddel gyűrő mozdulatokkal.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...