2019.07.07. 13:28:13 8119 246

Biztonságos otthon 10 lépésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általában törekszünk a kényelmes, és egyszerűen karbantartható (értsd: könnyen takarítható:-)) otthon kialakítására. De persze, az élet sodrásában nem mindig sikerül megtartanunk a szépen kialakított rendet, ami akár némi veszélyt is hordhat magában.

Biztonságos otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biztonságos otthon

Természetesen nem arra gondolok, hogy az otthonunk egy időzített bomba, de tehetünk azért, hogy otthonosabban, biztonságosabban érezzük magunkat a „négy fal között”.

Iktasd ki a veszélyeket

Ezekre ügyelj a biztonságos otthon érdekében!

  • Vegyszerekkel mindig gumikesztyűben dolgozz! Olvasd el a használati útmutatót alaposan, és annak megfelelően alkalmazd a szert!

  • Ha lehet, a maradék vegyszereket ne üdítős, ásványvizes flakonba öntsd! Megvan a veszélye, hogy valaki a családban megkóstolja…

  • Kések, üvegpoharak, forró étellel vagy itallal teli edények ne az asztal, konyhaszekrény szélére kerüljenek, ha kisgyerek is van a háznál! Magára ránthatja ezeket, az üveg eltörhet, az éles szilánkokkal, vagy éppen az éles késsel megvághatja magát.

  • A kések amúgy is kerüljenek minél magasabbra. Egy leleményes kétéves már simán kihúzza a konyhaszekrény fiókját, hogy az evőeszközök között turkáljon. A kés, de a villa is pedig igen veszélyes lehet rájuk.

  • A konnektorok se maradjanak szabadon, ha „aprónép” van a háznál!

  • Forró serpenyő, egyéb már üres, de a tűzhelytől még igencsak meleg edény se maradjon a tűzhely szélén. Égési sérüléseket okozhatnak, vagy magukra rántják, ami aztán a fejükön, lábukon landol.

  • Az elektromos készülékek kábeljeit használat után azonnal húzd ki, nehogy a gyerkőc megkaparintsa és megvágja magát, vagy éppen eltörje valamelyik testrészét. Persze, ha magára rántja, az is bőven elég.

  • A fürdőszobában használt elektromos készülékek biztonságos tárolásáról, használatáról is gondoskodj!

  • A felpöndörödő szőnyegszélek, vagy éppen lábtörlő nem csak esztétikailag lehet szemzavaró, hanem veszélyes is lehet, hiszen könnyű benne elesni.

  • Ha kiégett egy villanykörte, vagy a polc legfelső tetejét kellene letörölni, a széken való egyensúlyozás helyett inkább mássz létrára.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...