2022.10.27. 12:30:00 6595 265

Bearanyozott szépség: Ne csak ékszerként vesd be a csillogó fémet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az aranyat évezredek óta az egyik legértékesebb fémünk. A csillogása és aranyló szépsége mellett az arany ritkasága is rendkívül kívánatossá teszi, ezért míg korábban az uralkodók, a modern időkben a befektetők halmozzák fel. Az arany árát tehát ritkasága és szépsége alakította ilyen magasra.

Arany a szépségápolásban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arany a szépségápolásban

Az aranyat esztétikai jelentősége mellett számos felhasználási területen is kamatoztatni tudja az emberiség. Két csúcstechnológiái iparágban (pl. számítógépes chipek) is nagy szerepet kap, mivel ez a fém egyszerre rendkívül vezetőképes és nem korrozív. A közelmúltban végzett tanulmányok eredményei szerint az arany a kozmetikumok hatékony technikai összetevője szintúgy lehet.

Arany a szépségiparban

Az aranykolloid, avagy valódi aranyrészecskék oldatban szuszpendálva, előnyös tulajdonsága révén kerül bele exkluzív kozmetikai és dekorkozmetikai készítményekbe:
A bőrápolási termékeket előállító vállalatok a nemesfémet az öregedésgátló, hidratáló és tápláló tulajdonságai miatt használják a kozmetikumaikban, ezenkívül például a samponokban található aranyrészecskék a sampon más természetes összetevőiből, például illóolajokból és szerves gyógynövényekből származó hatásokat képesek felgyorsítani, illetve fokozni.

Gondoljunk úgy az aranyszemcsével dúsított kozmetikumokra, mint az ékszerekre: Minél több karátos, annál több tiszta aranyat tartalmaz. A magasabb hatóanyagtartalomért értelemszerűen magasabb árat kell fizetnünk, azonban a haj és a (fej)bőr sugárzó egészségi állapota miatt az utolsó fillérig megtérülhet a befektetésünk.

Az arany, mint technikai összetevő, az egészségtudatos natúrkozmetikai cégek is remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az új fogyasztói igénynek mindenben megfelelő termékek kerülhessenek ki kezeik közül a piacra, valamint számos aranykezelés – mint luxus szépségipari szolgáltatás - is elérhető már a kozmetikákban.

Nem mind arany, ami fénylik

Azonban legyünk nagyon figyelmesek, és ne hagyjuk magunkat megtéveszteni olyan marketingfogásoknak, mint például a „kozmetikai arany” kifejezés az összetevők listájában! Ez ugyanis ez azonos a valódi aranyrészecskékkel!
Számos gyártó próbál hasznot húzni az aranytermékek iránti fogyasztói érdeklődésből, és csupán kozmetikai aranyat használ, aminek természetesen nincsenek olyan előnyei, mint a valódi aranyrészecskéknek.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.