2014.04.10. 09:00:00 4703 41

Bakonybéli medvehagyma napok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az utóbbi évek sláger zöldsége a friss medvehagyma. Szabadon gyűjthető az erdőben, többek között, például Bakonybélben. Most hétvégén tartják a Medvehagyma Napokat a Pannon Csillagdáról is ismert kis faluban. Kellemes programnak ígérkezik, hiszen amellett, hogy egy kis friss levegőt szívhatunk, feltölthetjük a medvehagyma készleteket is. Programajánló és egy újabb medvehagymás recept a cikkben!

Medvehagyma recept - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Medvehagyma recept

Kétnapos kikapcsolódás a szabadban

Április 12. és 13-án is szervezett túrán vehetünk részt, amelynek során lehetőség lesz medvehagyma gyűjtésre. Mivel tapasztalt helyi lakosokkal megyünk, így elkerülhetjük azt is, hogy rossz levelet tépjünk le, és mérgezést kapjunk. 12-17 óráig a Tájház udvarán medvehagymás ételek kóstolójával várják az érdeklődőket és vásár is lesz. 16 órakor érdekes előadást hallgathatunk meg a gyógynövények hatásairól.

Bővebben a medvehagymáról

A medvehagyma nagyon finom, enyhén hagymás ízű, fokhagymás illatú levél, amelynek egészségügyi előnyeit itt taglaltuk. Sőt, egy recept is található az írásban: Medvehagymás túrós pogácsa.

Plusz egy recept: Medvehagymás pesto

Hozzávalók:

4 marék apróra vágott medvehagyma 2 marék dióbél vagy fenyőmag 10 dkg reszelt trappista sajt vagy grana padano 1 csapott evőkanál só 1/2 dl almaecet 1/2 dl olívaolaj Ízlés szerint bors, esetleg chili

Elkészítése:

A diót a sóval, a borssal (chilivel), az ecettel és az olívaolajjal aprítóban nagyon finomra daráljuk. Hozzáadjuk a medvehagymát és tovább daráljuk. Végül beletesszük a reszelt sajtot is az aprítóba, és finomra őröljük. Tiszta üvegekbe töltjük, s a tetejére egy kis olívaolajat öntünk, hogy tovább elálljon. Hűtőben tároljuk. Tésztához és húsokhoz is isteni szósz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...