2015.02.04. 17:54:14 13229 156

Baconös receptek – nem lehet megunni őket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy egyszerű grillcsirkét is fel lehet dobni vele a képen látható módon, és igazán karakteressé változtatja a zöldséges valamint a húsételeket is. Igaz, nem diétás étrendbe való, de ha egyébként egészséges étkezel, akkor néha belefér egy-egy baconös fogás is a repertoárba. A vendégek sem fognak tiltakozni ellene. Főleg, ha ilyen finom ételek készülnek belőle!

Sült csirke baconnel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült csirke baconnel

„Kedvenc” rakott csirkemell

Nálunk ez a recept a legnagyobb kedvenc.

  • 250 g bacon
  • 1 kg csirkemell
  • 30 dkg trappista sajt
  • Só, bors

Egy jénaiba lefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a végén rá tudjuk hajtani őket a csirkemellekre. Lereszeljük a sajtot, sózzuk és borsozzuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, majd egy sort lerakunk a jénai aljába.

Rászórunk egy adag sajtot majd még egy sor csirkemell következik, és még egy sor sajt. Így rétegezzük őket, amíg el nem fogy a csirkemell, a tetejére kerüljön bőven sajt. A végén vissza hajtogatjuk a baconszeleteket, amellyel szépen beborítjuk a csirkemellet. Ha maradt még bacon azt a tetejére tesszük. 200 fokos sütőben 40-45 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk. Hidegen is nagyon finom, akkor még jobban szelhető. Zöldségköret, rizs és burgonya is illik hozzá.

Rakott karfiol bacon bundában

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 2 db erőleveskocka

Fasírt hozzávalói:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 szelet szikkadt kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió

  • 20 dkg bacon a külső réteg beborításához

Köret hozzávalói:

  • 50 dkg krumpli
  • kakukkfű

Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára. Ezután óvatosan emeljük ki a vízből, majd alaposan csepegtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön.

A szikkadt kenyeret áztassuk be tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húst tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután helyezzük a bacon közepére a kihűlt, egész karfiolt, majd lapogassuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt baconnel.

A krumplit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, és locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd alufóliával fedjük le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra. (lehet a karfiol enged egy kevéske levet ezt kanállal szedjük ki sütés előtt)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a bundás karfiolt, majd a sült krumplival kínáljuk.

Fűszeres krémmel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 db főtt tojás
  • 1-2 db újhagyma
  • 1 tk dijoni magos mustár
  • őrölt bors
  • csipet chili
  • 4 szelet bacon

A baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra.

A tojásokat főzzük keményre, majd vágjuk félbe, és óvatosan emeljük ki a sárgáját, hogy a fehérje ne sérüljön meg.

A tojássárgákat ezután villával törjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, a mustár, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük a tojássárgás masszához a bacont is.

Végül kanalazzuk vissza a tojásfehérjébe a baconös-fűszeres masszát, majd szórjuk meg egy csipet chilivel, és díszítsük petrezselyemzölddel.

Receptek: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!