2022.08.04. 09:55:00 6789 237

Baby on Board: Gyermekbiztonság az autóban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden szülő számára fontos, hogy gyermekei biztonságban legyenek azalatt is, amíg együtt ülnek az autóban. Van néhány betartandó dolog, amely segít megóvni a kicsiket baleset esetén, vagy esetleg teljesen megelőzi azokat.

Kislány az autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kislány az autóban

Amennyiben érdekel, hogy minden biztonsági óvintézkedésre gondoltál-e, olvasd el a témában összegyűjtött tippjeinket:

Gyerekfelszerelést a kocsiba!

Első körben a gyerekek életkorának és magasságának megfelelő felszerelésekre lesz szükség a biztonságuk érdekében, például autósülésekre van ülésmagasítókra. Ezek minőségén nem érdemes spórolni, sőt az autóüléseknek legyenek fejtámaszai, így azok még nagyobb védelmet nyújthatnak.

Zárd ki a zavaró tényezőket!

Számos dolog elterelheti a figyelmünket vezetés közben, például a rádió gombjainak tekergetése, telefonálás, sőt még maguk a gyerekek is. Vezetés közben tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy szinte teljes figyelmünkkel a vezetésre koncentrálhassunk. Állíts be indulás előtt lejátszási listát és gondoskodjon arról, hogy minden szükséges dolog a gyerekek keze ügyében legyen.

Kezeket a kormányra!

A kizárhatatlan tényezőket próbáljuk meg anélkül kezelni, hogy a kezünket használni kellene. Induláskor ellenőrizzük, hogy a GPS beállításai megfelelőek-e, és mindenképpen használjunk kihangosítót a telefonunkhoz.

Gyakorold a biztonságos vezetést!

Természetesen az összes KRESZ szabályt be kell tartani, ezzel párhuzamosan kerülni kell az agresszív vezetést. Sajnos arra nincsen ráhatásunk, hogyan viselkedjenek más járművezetők az úton, de a saját viselkedésünk, azaz a biztonságos vezetés mindenkit véd a járművünkben, és jó példát mutat a gyermekeinek.

Végezz autókarbantartást rendszeresen!

Aki nem vigyáz megfelelően járművére, akár balesetet is okozhat. Fontos tennivalónk például a rendszeres olajcsere, a fékbetétek, illetve az ablaktörlők cseréje. Ha furcsa zajjal járó probléma van a járművel, vagy ha már egy ideje nem végeztük el a megfelelő karbantartást, mindenképpen kérjünk időpontot erre az autószervizben

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...