2022.06.28. 09:20:00 6307 207

Babázásból vissza a munkahelyre: 13 dolog, amiért az anyukák izgulnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy nemrég végzett felmérés eredménye szerint általánosan akár öt hónapba is telhet, mire egy újdonsült anya vissza tud illeszkedni a munkahelyére, miután első gyermeke megszületett. Bár sok nő élvezi a munkába való visszatérés nyújtotta változatosságot, de ez egyben valódi küzdelmet is jelenthet annak terén, hogyan is egyeztessék össze a különböző szerepeiket. Egyes nők számára ez az időszak akár a mentális egészség romlását is eredményezheti!

Anyaság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anyaság

Egy 1000 - az elmúlt öt évben gyermeket vállaló és újra dolgozó - nő körében végzett közvélemény-kutatás szerint az ötödük tart attól, hogy a kieső időben elfelejtette, hogyan kell elvégeznie munkahelyi feladatait, míg 23 százalékuk azon aggódik, hogy a munkahelyi szerepkörükben és a szülési szabadságuk alatt bekövetkező változások miként érintik majd őket.

Ennek ellenére a válaszadók 55 százaléka azt nyilatkozta, hogy a munkahelyi kollektíva szívesen fogadta visszatérésekor, és 53 százalékuk érezte úgy, hogy a prioritások változását a munkaadók képesek elfogadni. Annak ellenére, hogy az anyukák többsége szervezettnek vagy boldognak érezte magát, amikor visszatérhetett napi munkájába, a fáradtság (30 %), a túlterheltség (28 %) és egy bizonyos fokú bűntudat (26 %) ugyancsak megjelent az életükben.
A pénzkereset és a munkatársak viszontlátása mellett egy „nyugodtan” mehessenek vécére volt az, amit az anyukák a legjobban vártak a munkába való visszatéréskor.

A 13 leggyakoribb aggodalom, amivel az anyukák szembesülnek, amikor visszatérnek dolgozni

  1. Babájukat/gyermeküket valaki más felügyeletére és gondjára bízni
  2. A kicsi esetleges megbetegedése miatt hiányzás és annak mértéke
  3. A régi-új feladatok beillesztésének sikere a család mindennapi életébe
  4. A szülési szabadság alatt bekövetkező munkahelyi változások felmérése és kezelése
  5. A részmunkaidővel és az ezzel járó pénzügyi változásokkal járó döntés nehézsége
  6. A félelem attól, hogy a munkatársak nem értik meg/érzik át a gyerekneveléssel együtt járó nyomást
  7. Aggodalom amiatt, hogy nem naprakész az iparág/szakma újdonságai terén
  8. Visszailleszkedés a csapatba, amikor az életük annyira megváltozott
  9. Nyugtalanság az idő közben elfelejtett dolgok miatt.
  10. A gyermeket gondozók munka közbeni hívásai már gondolatban is rémületet okoznak
  11. Körülbelül kell eligazodni a munkatársi beszélgetésekben, mert nem tud (vagy nem akar) annyit szocializálódni
  12. Annak esetleges következménye, hogy nem tud korábban beérni, vagy később távozni a munkahelyről, ahogy bárki más
  13. Félelem attól, hogy a munkatársak más megvilágításban látják a kibővült magánéleti szerepe miatt

Forrás:www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.