2019.06.21. 12:20:12 9543 237

Bababarát strandok a Balaton körül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nos, az igazán bababarát strand számomra távol áll a Balatontól, főként azért, mert a bababarátnak kikiáltott strandok híre gyorsan elterjed, és túlzsúfolttá válnak. Egy tömeghely pedig nem igazán megfelelő a „babáknak“, de 2 éves kortól azért már bátran mehetünk. Persze előtte is, de mindenki döntse el a saját igényei szerint, hogy mit vállal.

Balaton, vízibiciklik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balaton, vízibiciklik

A lényeg, hogy mi nem szeretjük a tömeghelyeket, de tény, hogy kiépítettségben, szolgáltatásban ezek a strandok „nyerték“ a bababarát címet 2018-ban.

Az összefoglaló alapjául némi saját tapasztalat és a bababaratszallasok.hu cikke szolgált. Érdekes, hogy a legtöbb kiépített bababarát strand az északi parton van, ugyanakkor jó, ha tudjuk, a déli parton alapvetően lassan mélyül a víz és több a jól kiépített, mégis ingyenes, szabadstrand, hatalmas területen - ergo zsúfoltság mentesen. Bár lehet, hogy az olyan bababarát szolgáltatásokat, mint például pelenkázó- és szoptató hely vagy etetőszék a büfében már nem fogjuk megtalálni. Egy tapasztaltabb anyuka viszont gond nélkül megoldja ezeket a dolgokat külön biztosított helyiségek nélkül is. ;)

Azt se feledjük el, hogy a természetes vizekbe féléves kor után mehet biztonsággal a baba, de csak akkor, ha a víz minősége megfelelő és a hőmérséklete sem hideg!

Gyenesdiás - Diási Játékstrand

Homokos partszakaszok, játszóterek - kicsiknek és nagyobbaknak is -, isteni fagyizó a strand előtt, lassan mélyülő víz - remekül hangzik, igaz? A játszótér azonban nem igazán árnyékos, a parti homokozó sem az, és nagyon tele van minden, , legalábbis nekünk ezt volt a tapasztalatunk. :( Felnőtt napijegy: 850-900 Ft, hétvégén a családi belépő már 2700 Ft, amúgy 2500 Ft, egy hétre 1 felnőttnek 5100 Ft, a gyereknek pedig 3000 Ft a belépő ára, így egy négy gyerekes család heti költségét könnyen kiszámíthatjuk. Cserébe kapunk azért bababarát szolgáltatásokat is: baba-mama mosdó, pelenkázó- és szoptató hely, de a bébiételt is meg tudjuk melegíteni a strand területén, ha erre lenne szükségünk. Ja, és négyéves korig ingyenes!

Vonyarcvashegy - Lido strand

Homokos strand van itt is, és egész nagy, egész kellemes. Persze vannak felkapott időszakok. Itt a nagyobb gyerekek és a játékos felnőttek is megtalálhatják a kedvükre való szórakozási lehetőséget, még szörfoktatás, vizisí és óriáscsúszda is van. A kicsik a játszótereken kívül egy játszóházban is szórakozhatnak, ahol animátorok vannak. Itt is megtalálhatók a babás-mamás „szolgáltatások“, amennyiben van igényünk ilyesmire. Az árak egy kicsit megfizethetőbbek, mint Diáson, de azért itt is számolni kell a plusz költséggel a strandolásért. 2500 Ft a családi jegy, 4500 Ft a heti, gyereknek pedig 2000 Ft 14 éves korig. 4 éves kortól kell csak fizetnünk. Felnőtt napijegy: 900 Ft.

Szigliget - Közösségi strand

Egész szuper kis strand van Szigligeten, itt is lassan mélyülő és homokos a partszakasz. Van több játszótér, sportpálya, a parton árnyékos helyek és talán kevésbé zsúfolt. Amivel többet nyújt ez a strand: melegvizes zuhanyzókkal kiegészített pelenkázó- és szoptató helyek, ahol nem gond megfürdetni a gyereket, ha arra van szükség. 3 éves korig ingyenes itt a strandolás, a napi családi jegy 2000 Ft, a heti pedig 4000 Ft felnőtteknek, illetve 2000 Ft gyerekeknek, sőt 18 éves korig a diákoknak is. A felnőtt napijegy 800 Ft.

Balatonlelle - Napfény strand

A déli partra evezve a balatonlellei Napfény strandnak sikerült kiérdemelnie a bababarát strand címet. A strand igazából kettő az egyben, mivel élményfürdőt is találunk itt, három medencével, amiért ugyan külön kell fizetni, de legalább van - már, ha ilyesmire lenne igény a Balaton mellett. És miért is ne lenne? Hiszen a Balaton vize nem mindig 26 fokos... Ja, és szaunaház is van a hűvös napokra. Az egyik élménymedencében a hullámcsúszda az egész családnak szuper kis program, 300 Ft/csúszásért lehet igénybe venni, ha 10-et mennénk akkor összesen 2000 Ft. A családi jegy 1800 Ft, ami egészen barátságosnak hangzik már, 3 éves kor alatt pedig ingyenesen bemehetnek a gyerekek. A felnőtt napijegy 800 Ft, a gyerek pedig 300.

Balatonboglár - Platán strand

Ez nem kifejezetten egy bababarát strand, de nem is az ellenkezője. :) A fő érv mellette: nagy területen van, így tényleg nem zsúfolt (csak ne a szüreti fesztivál idején menj), és ingyenes! Ugyan az árnyékos helyek hamar elfogyhatnak, így érdemes saját árnyékolással is készülni. A Balaton vize itt lassan mélyül, vannak játszóterek és sport pályák, kiépített és szépen karban tartott az egész strand. 1-6 éveseknek pedig ott van a buborék élményfürdő és extra játszótér is, ami ugyan már fizetős, de egy-egy alkalommal szuper kis program lehet. No és Boglárról könnyen átmehetünk Lellére is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...