2017.08.10. 08:25:53 12454 344

Az vagy, amit megeszel? Bizony! - Tégy jótékony ételeket a tányérra! 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

További 6 étel, ami jót tesz a szervezetednek! Zöldségek és gyümölcsök, amik ennyire hasonlítanak a szerveinkre, azok csak egészségesek lehetnek!

Egészséges étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges étkezés

Szív – paradicsom

ParadicsomParadicsom
Sajnos a számomra legkevésbé kedvelt paradicsom is olyan zöldség, amelyet napi rendszerességgel illene fogyasztani. Magas C-vitamin és likopin – egyfajta karotinoid - tartalmának köszönhetően védi szívünket a gyakori szívbetegségektől: csökkenti a vérnyomást és a normál vérkeringés fennállását is segítheti.

Gyomor – gyömbér

Gyömbér | Fotó: 123rf.comGyömbér | Fotó: 123rf.com
Nemcsak megfázásos, torokfájásos időszakban érdemes eme egzotikus ízű fűszernövényhez nyúlni. Hatásos hányinger, émelygés ellen is, továbbá megkönnyíti gyomrunknak az emésztést is.

Hasnyálmirigy – édesburgonya

Hasnyálmirigyünk leggyakoribb megbetegedése a rettegett rák, kialakulását gátolandó elengedhetetlen az édesburgonya beépítése étrendünkbe. Mi ennek az oka? B6-vitamin tartalma kimagasló! Az édesburgonya alacsony glikémiás indexű, emiatt igazén hatékony segítség az inzulintermelésért felelős hasnyálmirigynek a cukorbetegség megelőzésében.

Méh – avokádó

AvokádóAvokádó
Duplán is ajánlott étek a hölgyek számára! Kiegyensúlyozza a női nemi hormonok szintjét, emellett szintén csökkenthető vele a méhnyakrák kialakulásának kockázata. Bónuszként a több 10.000 kémiai tápanyag a várandósság alatt felszaladt kilók leadásában is segítségül siet.

Here – füge

A párosával növekvő, számtalan magocskát tartalmazó gyümölcs nemhiába éppen a férfi nemzőképességre van jótékony hatással. A benne lévő anyagok elősegítik a spermium termelődését.

Csontok – zeller

Csontjaink nátriumtartalma 23%, és a zeller pont ugyanilyen arányban tartalmaz nátriumot, nem is kellene ennél több bizonyíték csontjainkra kifejtett pozitív hatásáról, azonban csontjaink egészségének megőrzésében magas kalcium és K-vitamin tartalma is szerepet játszik. Mindezek után megemlítendő a szilícium is, amely segít a csontokat megerősíteni. Figyeld meg, hogyha sikerül beépítened a fent felsorolt gyümölcsöket és zöldségeket az étrendedbe, milyen sok jótékony hatást vehetsz majd észre magadon. Egészségi állapotod javulása mindenképp megér ennyit.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...