2022.01.24. 13:53:48 8420 280

Az örök téli mumus: a kiszáradt ajkak – Ezt tedd ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen nem csak bőrünk, kézfejünk kiszáradása okozhat kellemetlenségeket, hanem ajkunk kicserepesedése is. Lássuk, mit tehetünk azon kívül, hogy igyekszünk rendszeresen drogériában vásárolt, esetleg házilag készített ajakápolóval kenni?

Ajkak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajkak

Apró praktikák, amivel sokat segíthetünk, ha minket is elért a száraz ajakak problémaköre.

Egy kicsi masszázs mindenkinek kell

Az esti és a reggeli fogmosás alkalmával ajkaidat gyengéden dörgöld át a fogkeféddel. Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket, illetve felpezsdíti a terület vérkeringését.

Ha nem elég a fogkefe

Ha úgy érzed, az érzékeny bőrnek gyengédebb ápolásra van szüksége, miközben az elhalt hámsejtek is eltűnnek ajkaidról, keverj össze egy kis mézet vagy olívaolajat némi cukorral, és ezzel a keverékkel masszírozd át az ajkaid. Langyos vízzel öblítsd le, és máris látható, hogy a szád egészségesebb, élettel telibb.

Ami mindennek az alapja lehet

Hogy bőrünk, így ajkunk bőre se száradjon ki, fontos, hogy télen is gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről. Ez elsősorban legyen víz, esetleg gyógytea, cukormentes gyümölcstea. A hidegebb évszakokban is leguríthatsz naponta 2-2,5 liter folyadékot.

Ügyelj a vitaminokra, ásványi anyagokra!

A cserepes ajkak jelezhetik például a vas vagy éppen a B2-vitamin hiányát. Megfelelő táplálkozással ezek pótolhatóak, de ha ez nem elég, természetesen kapszula formájában is magunkhoz vehetjük őket.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...