2024.02.20. 15:31:46 5599 181

Az olvasást népszerűsíti az első Harry Potter-hétvége Debrecenben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az olvasást népszerűsíti az első debreceni Harry Potter-hétvége, amelyen február 23-25. között minden korosztályt színes programokkal várnak a szervezők.

Gyerekek könyvek közt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek könyvek közt

A minifesztivál hétfői debreceni sajtótájékoztatóján Némethy-Szilágyi Norbert főszervező, a Borostyán Produkció alapítója azt mondta, a helyi közösségek összefogásával megrendezendő Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb vinni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához.

A három nap alatt hét helyszínen 36 programmal várják az érdeklődőket, a fesztivál többek között moziélményt, Slam Poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de azok sem csalódnak majd, akiket elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözéke varázsolt el.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője hozzátette: gyerekeknek és felnőtteknek szóló élményekkel igyekeztek úgy összeállítani a programkínálatot, hogy "3-tól 112 éves korig" mindenki találjon kedvére valót. Fontos üzenete a találkozónak, hogy debreceni közösségek és vendéglátóhelyek összefogásával valósulhat meg.

A reményei szerint az egész várost megmozgató fesztivál egyik fő helyszíne lesz az Apolló mozi, ahol a Harry Potter-sorozat első négy filmjét vetítik, az elsőt angol nyelven is. Közönségtalálkozót szerveznek Harry magyar hangjával, Gacsal Ádám szinkronszínésszel, Kostyál Viktor grafikus-karikaturista pedig a mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol - ismertette a részleteket Fejér Tamás, megjegyezve, hogy számos kvízjáték mellett bagolysimogató is lesz az Apollóban.

A kultúra házaként is működő debreceni Német Kulturális Fórum a kicsiket Harry Potter élményfestésre, a felnőtteket borozásra várja a fesztivál három napján - jelezte Horváth Andrea, a fórum elnöke.

A helyi Pagony könyvesbolt pedig varázspálca-készítő kézműves foglalkozásokat és interaktív meseterápiás foglalkozásokat szervez a gyerekeknek - fűzte hozzá Végh Zsuzsa üzletvezető.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!