2021.11.17. 12:25:00 6409 225

Az illatrétegezés művészete - Miként passzolhat a parfüm az öblítővel?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt tapasztalod, hogy még a legjobb parfüm is hamar elillan a bőrödről, és folyamatosan azt keresd, hogy melyik parfüm illata tart a leghosszabb ideig, akkor az illatrétegezés lehet az a trükk, amit keresel! Sajátítsd el az illatrétegezés művészetét, és fedezz fel számtalan módot kedvenc illataid élvezetére!

Illatminták - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Illatminták

Az illatrétegezés nem pusztán egy átlagos marketingfogás, amellyel rávehetik a fogyasztót arra, hogy a parfümhöz illő testápolóval együtt távozzunk a drogériából. Ez egy olyan hozzáértést kívánó mozzanat, amely segít meghosszabbítani kedvenc illatunk élettartamát. Tagadhatatlan, hogy a minket jellemző illatok fő forrása általában az üvegcséből magunkra fújt csodás parfüm, de ne feledkezzünk el a hajra fújható parfümökről, az illatos krémekről, illetve az otthonunk illatosításához használható termékekről sem!

Mi az az illatrétegezés?

Egy nem túl bonyolult, de annál kifinomultabb dologra gondolj: a folyamat alatt egész egyszerűen egynél több illatosító illetve illatosított terméket használnak egyszerre. Az egész arról szól, hogy létrehozd a saját, testreszabott illatvilágodat néhány harmonizáló illat keveréssel. Mivel a szaglásunk a legérzelmesebb az érzékszerveink közül, egyetlen illatfoszlánnyal felidézhetünk emlékeket és érzelmeket.

Az illatrétegezéssel érdemes először kicsiben próbálkozni, pl. illatosított testápoló és kézkrém rétegezésével alkoss jellegzetes, sajátos aromát! Jó észben tartani, hogy az illatok hangulatot és a termelékenységet befolyásoló erejét otthonunkban és a munkahelyünkön szintén ki lehet használni.

Az illatpiramis felépítése

Mielőtt beleveted magad a bősz szagolgatásba, ismerkedj meg az illatok szerkezetével. Tekintsük a parfümöket egyfajta piramisoknak: A háromszög csúcsa tartja a fej jegyeket, amelyek illata már első szippantásra kitűnik. Ezután következnek az illat szívét jellemző középső jegyek, amelyek általában valamiféle virágos akkordok. Végül a piramis alján találhatók az alapjegyek (pl. vanília vagy pézsma), amik még sokáig megmaradnak a bőrön miután permeteztük.

Illatrétegezés a testen

A fürdőolajok kicsit elhanyagolt eszközei az illatosításnak, pedig a bőrápolást egy kényeztető érzékszervi élménnyel kombinálják, amely után tökéletes illatfátylat hoznak létre. Tartsuk észben, hogy az illat gyorsabban elpárolog a vízhiányos bőrről, ezért fontos a hidratálás, és ha a megfelelő testápolóval, olajjal vagy krémmel rétegezzük az illatot, akkor sokat erősíthetünk a kívánt illat lenyomatán.
A haj porózussága miatt jobban megtartja illatokat, mint a bőr, az illatok fokozatosan és gyengéden szabadulnak fel róla. Nagyon fontos, hogy kifejezetten hajra kifejlesztett terméket használjunk csak erre a célra, mivel a hagyományos parfümök alkoholtartalma nagyon szárító hatású lehet. Sőt, a mosószerünk és az öblítőnk illata ugyancsak közrejátszik ebben az érdekes alkotási folyamatban.

Illatrétegezés az otthonunkban

Most már tudjuk, hogy szaglásunk elválaszthatatlanul összefügg a memóriával és az érzelmekkel, emiatt hangulatunk szabályozására és felpörgetésére az illatok is kiválóan alkalmasak. Mivel a munka és az otthoni lét közötti határvonal általában elmosódott, az otthoni illatosítás egy módja lehet annak, hogy visszaállítsuk a belső nyugalmunkat és a lelki egyensúlyunkat.

Az éjszakai alvás mellé társított illatot kiváltképp okosan kell megalkotni, hiszen ez a rituálé segíthet serkenti az agynak azt a részét, amely az érzelmi ingereket szabályozza, így eredményesebben készíthetjük elő elménket és testünket az alvásra. A megfelelő kreációt párologtathatjuk elalvás előtt, de a párnánkra is fújhatunk belőle egy keveset.

Az otthoni illatosítás művészete arról szól, hogyan növeljük meg lakóterünk térbeli dimenzióit, valamint segítsük a nap strukturálását, úgy hogy különböző illatos jeleket hozunk létre, amelyek pl. munkából a szabadidőbe, nappalból az éjszakába kísérnek át bennünket.

Forrás: www.womanandhome.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában