2018.03.24. 08:44:03 11867 424

Az első kapavágások - indul a kerti szezon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Március, végre! Ugyan a meteorológiai tavasz is itt van, sokat nem érzékelünk pillanatnyilag belőle, mivel még mindig itt a maradék foga a télnek. Node ez sem tarthat örökké, a hobbikertész már rágja a körmét és élezi a metszőollóját, hogy végre valahára újra rávethesse magát kiskertjére.

Metszés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Metszés

És ahogy egyre kevesebb a hó és egyre több a madárdal, úgy nekünk is végig kell gondolnunk, hogy mik az alapvető feladataink a kertünk növényeivel, amit nem tanácsos elkerülni, hacsak nem dzsungelt szeretnénk.

Nagytakarítás

Ha amúgy is aktívak voltunk a kerttel kapcsolatban, és amint elolvadt a hó, már a kertben szöszmötöltünk, akkor valószínűleg az őszből visszamaradt levelek, kerti hulladékok már régen a zöldhulladékos zsákokban landoltak. Amennyiben nem – bár ezt már februárban érdemes elvégezni egy-egy naposabb alkalomkor – akkor azzal kell kezdeni, hogy gyakorlatilag kitakarítjuk a kertet. Nem csak a lakásra fér rá a nagytakarítás így tavasz kezdetével. És azért azt tartsuk szem előtt, hogy egy jó gereblye csodákra képes.

Lemosás

Tanácsos az első adandó alkalommal, szélmentes időben egy általános lemosó permetezéssel indítanunk. Erre alkalmas szereket bármilyen kertészeti árudában találunk. Fontos abban a tekintetben, hogy meg tudunk vele előzni sokféle gombás megbetegedést, adunk egyfajta alapvédelmet a fáknak, növényeknek.

Metszés

Ilyenkor ritkíthatjuk meg kicsit a különböző gyümölcsfák koronáit, ne engedjük elburjánzani az ágakat. A bokrok, cserjék igazítása is mehet már. A fák, bokrok tövét érdemes picit megkapálni, a talajt fellazítani a törzs körül.

Átteleltetett növények és további sorsuk

Ha már nem nagyon számítunk fagyokra, a pincében, egyéb hűvös helyen „elaltatott” dísznövényeinket is lassan elhelyezhetjük most már a szabadban, bajuk igazán már nem lesz.

A kerti munkálatok tehát visszavonhatatlanul megkezdődtek, és ha fokozatosan végezzük el a feladatokat, nem érezzük majd azt, hogy teher a vállunkon a kert.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...