2015.02.01. 18:29:05 10873 67

Az elegáns flamingóvirág - Így gondozd, hogy sokáig tartson!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár egy trópusi növényről van szó, itthon is tartható a lakásban. Nagy és fényes levelei szépségesek, ha egészségesek, és jól harmonizálnak a különleges virággal, amit a flamingó hoz. Vágott virágként bordó, zöld, fehér vagy rózsaszín színben is kapható, szobanövényként főleg rózsaszín és piros virágot hoz.

Flamingóvirág - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Flamingóvirág

Hogy ne maradjon el a virágzás – így gondozd!

A flamingóvirágot a gyönyörű szép virágáért tartjuk, ám megeshet, hogy huzamosabb ideig nem virít. Ennek az az oka, hogy a virágzás nagyon tápanyagigényes.

Félárnyékos, meleg helyen tartsd!

A flamingónak nincs szüksége tűző napsütésre, vagy sok fényre, inkább a félárnyékot kedveli. Tarthatod nyugodtan a radiátor közelében, mivel szereti a meleget. A 20°C ideális hőmérséklet számára.

Dúsítsd a földjét!

A földje lehet humuszos talaj keveréke, a nagyobb növények földjét akár fenyőkéreggel vagy darabolt páfrányrostokkal is dúsíthatjuk, de állhat a földje faszén darabokból vagy lombföldből is. A cserépben maradjon egy kis hely, hogy utántölthesd a földdel, mivel később is fejlődhetnek gyökerek a szárból. Ha ezt észrevesszük, pótoljuk a talajt.

A flamingó vízigénye

Tavasztól őszig nagyon fontos, hogy virágos növények részére kialakított tápoldatos, lágy vízzel locsoljuk heti egyszer. Ne maradjon a tálban víz, mivel könnyen berohadhat a gyökér. A szárazságot és a túlöntözést is rosszul viseli a növény, a levél csúcsai besárgulhatnak illetve elszáradhatnak.

Kedveli, ha a leveleit vizes ruhával letörölgetjük, ezt alkalmazhatjuk a permetezés helyett.

Átültetése tavasszal javasolt, de vigyázni kell, mivel a gyökere könnyen törik.

Gondoskodj a virágairól!

A virága évről-évre egyre nagyobb és több lesz, ezért érdemes hosszú távon jól tartani a növényt, mivel meghálálja azt. Gondoltad volna, hogy egy idősebb flamingónövény akár 30 db virágot is hozhat? Mi ez, ha nem nagyvonalú jutalom az anyatermészettől a kitartó gondoskodásért! Amikor levirágzott, távolítsuk el a fonnyad virágokat és akár az öregebb leveleket is levághatjuk.

A flamingóvirág igazán különleges és szép dísze lehet a lakásodnak vagy az irodádnak is

Forrás: kertvarazsmagazin.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.