2018.06.04. 10:47:46 10718 306

Az angyalok is esznek babot – A konyhatündérek pedig még a főzőlevet is felhasználják!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha bab, akkor sokaknak egyértelműen a fenti címmel is illetett film, illetve annak főszereplője, Bud Spencer jut az eszébe. Ja, és a babfőzelék, amit gyermekkorában mindenki utál, felnőttkorára viszont sokan megszeretik. No, és a chilis bab, zalaiaknak pedig a babos répa!

Fehér bab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér bab

És még sorolhatnánk! De például a mosás, folttisztítás senkinek nem jut eszébe e hüvelyes emlegetése közben. Pedig a haushaltstipps.net egyik tippje szerint, a bab főzőleve csodákra képes bizonyos foltok esetében!

Így készül a csodavíz!

Először is…

… végy (hogy lássuk az arányokat) fél kilogramm száraz babot, mosd át, majd öntsd fel körülbelül 4 liter vízzel.

Aztán…

… ha megfőtt a bab, öntsd le róla a vizet egy edénybe, és hagyd kihűlni.

És végül…

… öntsd át egy flakonba a kihűlt vizet, és használd, amikor szükséges. Általában be kell áztatni a makacs folttal bíró textíliát, és kimosni a szokásos módon.

Milyen foltokra mehet?

Ez a csodavíz eltávolíthatja a vörösborfoltot, tintafoltot, de még a zsírfoltot is. Ami viszont fontos, hogy a beszáradt pacákkal nem tud mit kezdeni!

Milyen anyagra mehet?

Tulajdonképpen bármilyenre, világosra, sötétre, selyemre, pamutra. Azért mielőtt nekiugranál a dolognak, egy teszttisztítást végezhetsz a ruha egy kevésbé látható részén.

Egy nagyon fontos DE!

Azért az nem mindegy, milyen alapanyaggal dolgozol! Ha bab, és folttisztítás, akkor csakis a fehér bab jöhet szóba. Mivel a többi megszínezi a vizet, ami további foltok keletkezéséhez vezetne a problémás textílián. Ezen felül az is fontos, hogy ne ízesítsük a főzőlevet például sóval, mert még ha az eredeti piszkot el is tüntetné, jókora pacát hagyna maga után a sós lé!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...