2015.04.24. 11:00:00 17564 288

Az 5 legnagyobb baki, amit az ágynemű mosásánál elkövethetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy pihe-puha ágyba behuppanni a nap végén igazi ajándék. Az illatos huzatok és a lepedő pedig még ellenállhatatlanabbá teszi a vágyott pillanatot, de jól tudjuk, hogy ezért a felemelő érzésért egy kicsit dolgozni is kell. Kerüld el ezeket a gyakori hibákat, amikor ágyneműt mosol.

Ágynemű húzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű húzás

1. Túl hosszú ideig vársz két mosás között

Igaz nem úgy használod, mint az edző felszerelésed, de azért a lepedők között is elég sok időt töltesz. Éjszaka megizzadhatsz, és a testről lehulló elhalt hámsejteket, valamint a port is összegyűjti az ágynemű, így sokkal több baktérium és csíra tenyészik ott, mint gondolnád. Éppen ezért a legjobb, ha maximum két hetente, de inkább hetente cseréled a lepedőt és az ágyneműt.

2. Elfelejted előkezelni a foltokat

Ha nincsenek foltok, akkor nem kell folttisztítót vagy előmosást alkalmaznod, de nem árt ellenőrizni a mosás előtt a lepedőt és az ágyneműt, hogy biztosan foltmentes-e.

3. Túlterheled a mosógépet

Az ágyneművel könnyű megtömni a mosógépet. Szépen összehajtod, és már nem is foglal olyan nagy helyet, igaz? Végül is, befér. A probléma a súlyával van! Gondolj arra, hogy milyen nehéz lesz vizesen az a rengeteg ágynemű, amit te betuszkoltál a masinába. Ráadásul át sem tudja úgy mosni a mosógép a huzatokat és lepedőket, ha túl tömött a hely. Inkább felezd meg az adagot, és tegyél mellé bugyikat, kisebb törölközőket.

4. Rossz programmal mosod

Nem kell a nagyon szennyezett ruhákhoz való programot választanod, hacsaknem tényleg valami borzasztó történt velük. A normál program teljesen jó lesz, viszont mosd olyan meleg vízzel, amilyet az adott ágynemű elbír. Ellenőrizd a címkén a mosáshoz adott instrukciókat. Minél melegebb a víz, annál több bacit öl meg.

5. Túl sokáig hagyod a szárítógépben

Ha szárítógépet használsz, ne hagyd bent tovább, mint a többi ruhát, mivel összemehet a hőtől. A legjobb, ha a szabad levegőn száradnak, vagy a szárítógépben a legalacsonyabb hőfokon és a lehető legrövidebb ideig.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.