2017.09.19. 11:03:54 13813 273

Az 5+1 legjobb, elgondolkodtató kosztümös film
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kosztümös film kategóriába nálam minden olyan film beleesik, ami az én életem előtti divatot jeleníti meg. Imádom visszanézni az akkori kor embereit, és az ő életük mozzanatait is. Egy szubjektív válogatás következik!

Kosztümös jelenet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kosztümös jelenet

A következő filmek nemcsak szórakoztatóak, hanem elgondolkodtatóak is. Vigyázat! Könnyen a tévé előtt ragadhatsz esős napokon, egy ilyen listával a kezedben!

Az újraértelmezett - A velencei kurtizán (Dangerous Beauty) 1998

A kissé idealizált megjelenítés- és látásmódban ábrázolt történet a kurtizánoktól hemzsegő 16. századi Velence kis szeletét mutatja be. A főhősnő, mivel rangon alulinak találják, nem mehet férjhez a nagy szerelméhez, de apáca sem szeretne lenni. Azért, hogy megmeneküljön a szegénységtől a könnyebbik utat, a romlott életet választja. Egyre nagyobb hírnévre tesz szert, ám a pestisjárvány és a törökök hadjáratai árnyékot vetnek életére.

Régi kedvencek főszereplésével – A szabadság útjai (Revolutionary Road) 2008

Kate Winslet és Leo DiCaprio ebben a filmben (regényadaptáció) egy kétgyermekes házaspárt alakít, akik komoly lelki válságon mennek keresztül. A filmet végig a feszültség és a keserves menekülni vágyás jellemzi, de a végén mindenkinek rá kell jönnie, hogy saját maga elől sehová sem futhat... még akkor sem, ha Párizsban is kezdődhetne el a vágyott új élet. A döbbenetes az ebben a műben, hogy a jelen korban is, bármelyikünkről is szólhatna.

A történelmi – W.E: Országomat egy nőért („W./E.”) 2011

Madonna jelzi ezt a filmet, mint rendező, már ez is kíváncsivá teheti a nézőt. Az akkori társadalmat megbotránkoztató „szerelmi” történet körülményeit kísérhetjük végig, amikor is VIII. Edward angol király 11 hónapnyi uralkodás után lemondott a trónról, hogy elvehesse szerelmét. A második akadályt is sikerült legyőzniük, mivel az amerikai Wallace Simpson idő közben el tudott válni 2. férjétől. (Néhány, idő közben előkerült levél azonban azt bizonyítják, hogy a hölgy valójában nem is szerette Edwardot.) A filmzene egészen fantasztikus!

Az „egzotikus” – Vizet az elefántnak (Water for Elephants) 2011

Ha szeretted a vámpíros trilógiát, akkor a főhős hamar a kedvenceddé válhat a megformálója miatt. A korábbi állatorvos hallgató egy hirtelen lehetőséggel élve (és egy fiatal nő iránt érzett vonzalma miatt) csatlakozik egy cirkuszi társulathoz. Az állatidomár feleségével folytatott tiltott és titkos kapcsolat és a kezelhetetlennek tartott cirkuszi elefánt adják a történet keretét.

A klasszikus – A nagy Gatsby (The great Gatsby) 2013

A sztorit a legtöbben ismeritek és olvashattátok a regényt is, de a monumentális képi világ és a modernizált dzsessz zenék attól egy teljesen eltérő, különös hangulatot árasztanak, miközben tanúi lehetünk az amerikai álom hajszolásának, titkos viszonyoknak, alvilági történéseknek és a kiégett újgazdagok széthullásának.

…és a ráadás, az abszolút kedvencem:

Jane Austen Büszkeség és balítélet

Ac. regény 6 részes BBC adaptációja a legjobb. Ezt a történetet nem is részletezném. Ami kiemeli a többi feldolgozás közül az a legnagyszerűbb szereplőválogatás az Austen-filmek sorában. Akinek idegesítőnek kell lennie, az idegesítő, akinek szelídnek kell lennie, az szelíd… Lizzy érzelmeinek megváltozása hihetően ábrázolt, és Mr. Darcy! Mr. Darcy alias Colin Firth! Igen, ő volt a mi Bridget Jones-unk Darcy-ja is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...