2015.02.10. 16:38:53 8125 136

Aviva – a változókori gyógyír, a meddőség elleni titok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy vidám torna, meghatározott ütemű és idejű zenékre, klassz, könnyen elvégezhető mozdulatokkal, amely megannyi nőgyógyászati problémára megoldást jelenthet. Egyesek hormontornának is nevezik, mivel az Aviva a szervezet hormonháztartására is hat. Misztikusnak tűnik? Ismerd meg, és ha tetszik, teszteld!

Női torna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női torna

Az Aviva-módszer

Aviva Gabriella Steiner, a magyar származású izraeli balett táncos és tornatanárnő a módszert 28 éves tapasztalatai alapján fejlesztette ki. Hitt abban, hogy a nők képesek lehetnek arra, hogy a menstruációjukat kontrollálják, ugyanúgy, ahogy például a vizeletüket vissza tudják tartani. Gyakorlatilag az egész életét a mozgásnak szentelte. Tapasztalatait összegyúrva megszületett egy olyan torna, ami a női ciklus optimalizációjára volt hivatott, és számos nőgyógyászati probléma esetén hatásosnak bizonyult.

A főként az alhasi, a far- és a genitális izmok megmozgatásával operáló torna serkenti az érintett területek vérkeringését, így a vérrel még több oxigén, vitamin és hormon kerülhet a szervekbe. A módszer követői szerint a belső nemi szervek és a hormonális szabályzást végző hipofízis működése is helyreállhat, ha a gyakorlatokat kellő ideig és rendszerességgel végzik.

Mikor ajánlott az Aviva-torna?

  • Rendszertelen és/vagy fájdalmas menstruáció
  • Hormonproblémák
  • Változókori tünetek
  • Petevezeték elzáródás, peteérési és hormon problémákból adódó meddőség
  • Ciszta, mióma
  • Inkontinencia
  • PCO
  • A méh- és az alhasi izmok gyengesége esetén
  • Férfiaknak prosztata problémák, merevedési zavarok esetén

Az Aviva tornát legalább három hónapig célszerű tesztelni, mivel - mint a legtöbb természetes egészségügyi módszer - körülbelül ennyi idő alatt fejti ki a hatását.

Az Aviva-torna zenéi

A ritmusos tornához "speciális" zenék tartoznak, amelyek üteme éppen passzol az adott gyakorlathoz. A vidám zenék jó hangulatú tornákról árulkodnak. :)

Forrás: avivamodszer.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.