2023.11.14. 11:55:00 6755 266

Ásványi megoldás: A só, mint háztartási segítőtárs
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A só, habár a főzésen kívül csak a téli időszakban, mint csúszásgátló jut leginkább eszünkbe, sokkal többrétűbb társunk lehet az otthonunkban. A régi praktikákat jobb feleleveníteni vele, ha minimális vegyszerrel érintkeznénk a háztartásban.

Só és sószóró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Só és sószóró

Ez az többezeréves fehér ásvány sokféle módon használható a háztartásban, mint már említve lett, útszóró só szórásával megelőzhető a járdák és az úttestek jegesedése, így kevésbé lesznek csúszás veszélyesek ezek a felületek. (Viszont a cipőnket tartsuk távol a az olvadt hólétől.)

Só, mint tisztítószer

A só segíthet eltávolítani a vízkő- és zsírlerakódásokat, így mosogatógép tisztításakor is érdemes gondolni rá, de az edénybe és serpenyőbe száradt, makacs zsír- és ételmaradékokat is sikeresen el lehet távolítani sós-vizes dörzsöléssel. Házi súrolószerhez elegendő egy kevés ecetbe keverni. A vízzel készült sós oldathoz nagy reményeket fűzhetük, amennyiben vörösbor vagy vérfoltok eltávolítására készülünk egyes szövetekből.

A sót ezeken kívül a levegő páratartalmának javítására és a szúrós szagok semlegesítésére is felhasználhatjuk, ezekhez csupán egy-egy tálkányit kell elhelyeznünk a megfelelő helyiségbe.

Só és egészség

Apróbb karcok és vágások vérzésének csillapítására egy kevés sót szórni a sebbe. Ismerős, ugye? Bizony eléggé csíp, de a só garantáltan segít összehúzni a kisebb sebeket.
Másik, sokkal időszerűbb praktika a sós vízzel való gargalizálás amivel a népi gyógyászat a torokfájást szándékozta enyhíteni.
Sőt, a házilag készített mechanikai bőrradírokba kristálycukor vagy darált kávé helyettesítőjeként finomabb szemű sót is lehet tenni.
A meleg fényű sólámpák sem maradhatnak ki a sorból, hiszen közérzetjavító hatást tulajdonítanak ezeknek.

A só néhány felhasználási módja gondos odafigyelést igényel, mivel bizonyos felületeken (pl. porcelán és alumínium) vagy sérülékenyebb anyagokon nem ajánlott használni. A só oldatlan állapotban alkalmazva a súrolósszerekhez hasonlóan karcolhatja is a felületeket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

Mindenki kedvence, a megunhatatlan házi puding

Valahányszor megkívánunk egy gyorsan elkészíthető finomságot, amelyet jutalomként vagy egyszerűen nasivágy-csökkentőként ékelnénk be a programunkra, a puding remek megoldásként kínálkozik fel. Most hozunk néhány házi puding receptet, melyek nagy eséllyel válhatnak a kicsik és nagyok közös „még kell!” kategóriájú kedvencévé.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.