2023.11.14. 11:55:00 6674 264

Ásványi megoldás: A só, mint háztartási segítőtárs
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A só, habár a főzésen kívül csak a téli időszakban, mint csúszásgátló jut leginkább eszünkbe, sokkal többrétűbb társunk lehet az otthonunkban. A régi praktikákat jobb feleleveníteni vele, ha minimális vegyszerrel érintkeznénk a háztartásban.

Só és sószóró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Só és sószóró

Ez az többezeréves fehér ásvány sokféle módon használható a háztartásban, mint már említve lett, útszóró só szórásával megelőzhető a járdák és az úttestek jegesedése, így kevésbé lesznek csúszás veszélyesek ezek a felületek. (Viszont a cipőnket tartsuk távol a az olvadt hólétől.)

Só, mint tisztítószer

A só segíthet eltávolítani a vízkő- és zsírlerakódásokat, így mosogatógép tisztításakor is érdemes gondolni rá, de az edénybe és serpenyőbe száradt, makacs zsír- és ételmaradékokat is sikeresen el lehet távolítani sós-vizes dörzsöléssel. Házi súrolószerhez elegendő egy kevés ecetbe keverni. A vízzel készült sós oldathoz nagy reményeket fűzhetük, amennyiben vörösbor vagy vérfoltok eltávolítására készülünk egyes szövetekből.

A sót ezeken kívül a levegő páratartalmának javítására és a szúrós szagok semlegesítésére is felhasználhatjuk, ezekhez csupán egy-egy tálkányit kell elhelyeznünk a megfelelő helyiségbe.

Só és egészség

Apróbb karcok és vágások vérzésének csillapítására egy kevés sót szórni a sebbe. Ismerős, ugye? Bizony eléggé csíp, de a só garantáltan segít összehúzni a kisebb sebeket.
Másik, sokkal időszerűbb praktika a sós vízzel való gargalizálás amivel a népi gyógyászat a torokfájást szándékozta enyhíteni.
Sőt, a házilag készített mechanikai bőrradírokba kristálycukor vagy darált kávé helyettesítőjeként finomabb szemű sót is lehet tenni.
A meleg fényű sólámpák sem maradhatnak ki a sorból, hiszen közérzetjavító hatást tulajdonítanak ezeknek.

A só néhány felhasználási módja gondos odafigyelést igényel, mivel bizonyos felületeken (pl. porcelán és alumínium) vagy sérülékenyebb anyagokon nem ajánlott használni. A só oldatlan állapotban alkalmazva a súrolósszerekhez hasonlóan karcolhatja is a felületeket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...