2018.04.04. 16:24:38 13492 381

Arrogáns vagy? Nem? Akkor miért tűnsz annak?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is sokszor megkapod az ismerőseidtől, sőt, akár még a családodtól, barátoktól is, hogy már megint arrogánsan viselkedtél? Pedig neked nem is volt ilyen szándékod. Sőt, Te nem is vagy arrogáns! Akkor mégis mivel érdemelted ki, hogy ilyen jelzővel illessenek?

Arrogáns - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arrogáns

Egy óvatlan pillanat, egy „olyan” hangsúllyal mondott szó, mondat, egy apró kis figyelmetlenség, vagy éppen nem odafigyelés, és máris megkapod, hogy hogy lehetsz Te ilyen arrogáns, figyelmetlen meg miegymás! Pedig Te nem is…! Ám a többiek könnyen ezt szűrhetik le, ha egyszer-egyszer (vagy sokszor-sokszor) így viselkedsz.

Ez az állandó javítgatás…

Vagyis inkább kijavítgatás. Az addig OK, hogy figyelmezteted a másikat, hogy valamit elrontott, hibázott. Ám az egyáltalán nem mindegy, mindezt hogy teszed! Ha úgy, hogy közben magadat fényezed, úgy próbálod beállítani a szituációt, hogy azt mutasd, Te hogyan csinálnád jobban, nem biztos, hogy túl szimpatikus mások szemében. Vezesd rá inkább a megoldásra a másikat, ne kijavítsd helyette a dolgot, hanem a megoldást segíts megkeresni!

Túl sok és túl hangos!

Ha társaságban vagytok, akarva-akaratlanul is túlharsogod, „túlbeszéled” az egybegyűlteket? Meglehet, Neked ez a természetes, és Te így vagy Te. Ám ez a viselkedés azoknak, akik nem ismernek Téged, akár úgy is hathat, hogy feltűnési viszketegségben szenvedsz, és az arrogancia sem ismeretlen fogalom számodra.

Elkallódó figyelem…

Hallod, hogy a másik mondja, még az elejét értetted is, de aztán valahogy elkalandoztak a gondolataid. Annyi minden jár a fejedben, a gyerkőc, munka, háztartás, meg egy picit pihenni is kellene, meg a hétvégén megint mentek, vagy hozzátok jönnek. A gondolatok csakúgy cikáznak a fejedben. De ezt az éppen aktuális beszélgetőpartnered nem tudja… Ő a nem odafigyelésedből, az állandó visszakérdezésedből arra következtet majd, hogy nem is érdekel, mit mond Neked. Hát világosítsd fel, hogy mi a helyzet, így elkerülöd a félreértéseket!

Jutalmazás – most akkor jó vagy rossz?

Mindenképpen, és jutalmazd is magad, akár dicsérettel is! De arra ügyelj, hogy az valóban dicséret legyen, ne pedig a sikereiddel való kérkedés! Légy büszke magadra, de ne úgy, hogy ezzel mások lelkébe gázolsz!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...