2021.06.16. 17:15:00 9678 274

Árpafű - Lében az orvosság?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt egy újabb szuper étel az egészségi állapotunk támogatására! Az árpafű különösképpen az immunitásunk növelésére alkalmas, de a diétázóknak sem árt jobban megismerkedni vele. A búzafűnek és a spenótnak új, zöld kihívója akadt…

Árpafűlé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Árpafűlé

Az árpafű valójában nem egy különálló növény, hanem a jól ismert gabona, azaz az árpa növény levele. Jótékony hatásait széles körben tanulmányozták, emiatt rengeteg egészségvédő készítmény összetevőjeként találkozhatunk vele. Friss formájában viszonylag ritkán akadhat a kezünkbe, de por, ital, tabletta és még gumicukor is készül árpafűből.

Az árpafű tápanyagtartalma

Immunerősítésre a látást is javító nagy mennyiségű A-vitamin tartalma teheti alkalmassá, de ugyancsak nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és a K-vitamint. Az előző a bőr, míg a második a szív egészségében játszik nagy szerepet. Az árpafű szárított formában remek rostforrás, 100 grammjának 30 gramm a rosttartalma. Továbbá az oxidatív stressz csökkentésekor az antioxidánsként ható flavonoidjai és polifenoljai hathatnak.

Az árpafű várható egészségügyi előnyei

- A szív egészségének támogatása:
Egy korábbi tanulmány szerint egy havi rendszeres árpalevél kivonat csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét, ezáltal a szívbetegségek kockázatát.

- A vércukorszint kiegyensúlyozása:
A növényben található rost nem oldódik fel vízben, ezért - egyes feltételezések szerint - javíthatja az inzulinérzékenységet is.

- A fogyás elősegítése:
A már hangsúlyozott magas rosttartalom mellett az alacsony kalóriatartalma még alkalmasabbá teheti a fogyókúrás étrendbe történő beiktatásra. A rost miatt fellépő teltségérzet segíthet nagyobb súlyt veszteni diétázás mellett.

Az árpafű fogyasztásának lehetséges mellékhatásai

Étrendkiegészítők vásárlásánál örök érvényű szabály, hogy csak megbízható kereskedőtől vásároljunk és adalékanyagokat, illetve mesterséges összetevőket nem használó gyártók termékeit keressük!
Árpafű szedése előtt a vérhígítót szedőt annak K-vitamin tartalma, míg a vesebetegségben szenvedők a káliumtartalom nagysága miatt mindenképpen kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!
A glutén- és lisztérzékenyek pedig a keresztszennyeződés lehetősége miatt gondolják meg alaposan az árpafüvet is tartalmazó készítmények alkalmazását.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...