2023.02.01. 09:40:00 6651 276

Apró változtatás, hatalmas változás: Cseréld le a szekrények fogantyúját DIY-gombokra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha jobban belegondolsz, akkor a gombok és a fogantyúk valójában a szekrények és fiókok ékszerei. Ahogyan a mi megjelenésünket is feldobja és meghatározza egy-egy jól megválasztott kiegészítő, úgy a bútorokat is át lehet alakítani ezeknek a lecserélésével, vagy éppenséggel a felújításával!

Mutatós fogantyú - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mutatós fogantyú

Azért ez egy sokkal pénztárcabarátabb beruházás, mint teljesen új bútorokat venni, nem igaz? Szóval, amikor újdonságra vágysz, csempéssz be néhány újabb dekorációs elemet a helyiségbe és állj neki kézműveskedni! Akinek nincs kézügyessége vagy elég szabadideje, egyszerűen sétáljon be egy szerszámboltba és válogasson a kész termékek közül. A csiszolt kő és sárgaréz gombok például nagyon elegáns látványt nyújtanak a megfelelő környezetben. (Halkan súgom, hogy csodaszép Swarovski köves gombok és fogantyúk is forgalomban vannak.)

Do It Yourself, azaz DIY gombok és fogantyúk készítése

Lássuk is, hogy milyen egyszerű megoldások léteznek ezen apró, de annál fontosabb kiegészítők új életre keltésére:

  • Az eredeti gombok és fogantyúk decoupage technikával vagy füstfóliával történő felújítása. A fából készült darabokat egyszerűen át is festhetjük!

  • Bőrből hasított csíkokat ugyancsak használhatunk szekrény ajtók nyitására és fiókok kinyitásához, ezeket csak csavarozzuk vagy szögeljük be. Kis fülecskéket is hajthatunk belőlük, de a merevebb bőrből klasszikus fogantyú is kialakítható.

  • Összeillő kis kacatokat és félbevágott kisebb műanyag figurákat szintén feltehetünk a bútorlapra. Mielőtt felrögzítjük ezeket a helyükre, festéksprayvel színezzük meg mindet!

  • Modellező alapanyagokból készülnek a legegyedibb megoldások! Műgyanta, színező, öntőforma, akrilgyanta és gyöngyház színek… készülhetnek is a gyümölcs és zöldség formák a konyhába, a klasszikus óvodai jelek pedig a gyerekszobába. Modellező gyantából létezik epoxy és üveggyanta. Ha belefér egy extra készülék beszerzése, választhatjuk az UV-fényre kötő kemény - üvegszerű - vagy lágy - gumiszerű - üveggyantát.

  • Paverpol technikával is felturbózható a szekrények fogantyúja; ehhez textilre, valamint textil keményítő és ragasztó anyagra van szükség Ez utóbbiba mártjuk bele a kiválasztott textilt, ami utána tetszőlegesen formázható lesz, és végül keményedik, ahogy szárad. A ragasztóból többféle színű létezik, de az átlátszóhoz lehet kapni speciális színező anyagot.
    Egyes műanyagok azonban nem alkalmasak alapnak, azokat pl. maszkoló szalaggal körbetekerve vagy decoupage után lehet használni ilyen célra.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...