2019.07.01. 10:26:29 10901 281

Apró szőrszálak, fontos funkcióval – Amit az orrszőr eltávolításáról tudni érdemes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Védelmi funkciójuk megkérdőjelezhetetlen: az orrunkban lévő apró szőrszálak megakadályozhatják bizonyos kórokozók, baktériumok, vírusok, egyéb szennyeződések orrüregünkbe való feljebb jutását. De legyünk őszinték: ha néhány szál kikandikál az orrunkból, az nem túl esztétikus látvány…

Orrszőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Orrszőr

Éppen ezért szeretnénk tőlük megszabadulni, persze, csak a kilógó példányoktól. Hogy erre mi a legjobb mód, és mi az, amit hanyagoljunk? Íme, egy kis útmutató!

Amit kerülnünk érdemes

Bármi, ami bőrirritációt okozhat, erősen kerülendő. Ilyen lehet például a lézeres szőrtelenítés, a különböző krémek, vagy éppen a csipesszel való kihúzkodás is.

És a tuti módszerek

Ezeket viszont érdemes kipróbálni!

Ha a körmödre nem használod

Az apró körömvágó olló jó szolgálatot tehet az orrszőrzet kiigazításában. Némi gyakorlás azért szükséges, és nem árt, ha lekerekített végű ollót használunk. Csak hogy elkerüljük a sérüléseket! Egyébként gyors, higiénikus megoldás lehet. Persze, az ollót azért előtte és utána fertőtlenítsd le.

A jó öreg nyíró

Természetesen, kifejezetten erre a cél kifejlesztett kis készülék a legjobb. Az orrszőrnyíró használata egyszerű, higiénikus, gyors. Amire érdemes ügyelned használata közben:

  • a művelethez válassz jól megvilágított helyet

  • mielőtt nekiállnál, egy vattapamacs segítségével tisztítsd meg az orrüreg kijáratát, majd töröld szárazra

  • csakis a kilógó szőrszálakat vágd ki, mélyen az orrüregbe ne nyúlj a készülékkel, mert megsérted magad!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?