2019.07.01. 10:26:29 10521 281

Apró szőrszálak, fontos funkcióval – Amit az orrszőr eltávolításáról tudni érdemes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Védelmi funkciójuk megkérdőjelezhetetlen: az orrunkban lévő apró szőrszálak megakadályozhatják bizonyos kórokozók, baktériumok, vírusok, egyéb szennyeződések orrüregünkbe való feljebb jutását. De legyünk őszinték: ha néhány szál kikandikál az orrunkból, az nem túl esztétikus látvány…

Orrszőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Orrszőr

Éppen ezért szeretnénk tőlük megszabadulni, persze, csak a kilógó példányoktól. Hogy erre mi a legjobb mód, és mi az, amit hanyagoljunk? Íme, egy kis útmutató!

Amit kerülnünk érdemes

Bármi, ami bőrirritációt okozhat, erősen kerülendő. Ilyen lehet például a lézeres szőrtelenítés, a különböző krémek, vagy éppen a csipesszel való kihúzkodás is.

És a tuti módszerek

Ezeket viszont érdemes kipróbálni!

Ha a körmödre nem használod

Az apró körömvágó olló jó szolgálatot tehet az orrszőrzet kiigazításában. Némi gyakorlás azért szükséges, és nem árt, ha lekerekített végű ollót használunk. Csak hogy elkerüljük a sérüléseket! Egyébként gyors, higiénikus megoldás lehet. Persze, az ollót azért előtte és utána fertőtlenítsd le.

A jó öreg nyíró

Természetesen, kifejezetten erre a cél kifejlesztett kis készülék a legjobb. Az orrszőrnyíró használata egyszerű, higiénikus, gyors. Amire érdemes ügyelned használata közben:

  • a művelethez válassz jól megvilágított helyet

  • mielőtt nekiállnál, egy vattapamacs segítségével tisztítsd meg az orrüreg kijáratát, majd töröld szárazra

  • csakis a kilógó szőrszálakat vágd ki, mélyen az orrüregbe ne nyúlj a készülékkel, mert megsérted magad!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...