2017.06.12. 14:21:31 9318 289

Apró segítők a kertben – Így ügyelj a gyermek biztonságára a kertben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy gyerkőcnek a kert rengeteg izgalmat rejt! Ezer újdonság, milliónyi felfedeznivaló, megannyi „izgalmasság”, móka és kacagás. Ám ami rengeteg örömteli percet adhat, az sajnos telis-tele van veszéllyel egy apróság számára. Amellett, hogy fél szemünk mindig legyen a gyereken, ha kint vagyunk, még ezekre érdemes figyelni.

Gyerek a kertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerek a kertben

A kert biztonságosabbá tételét már akkor érdemes elkezdeni, amikor a gyermek még a pocakban van. Akad néhány dolog, amire érdemes és oda is kell figyelni. Ahogy otthonunkból, úgy kertünkből is ki kell iktatunk, vagy legalábbis csökkentenünk a gyermekre veszélyes helyeket, eszközöket. Vegyük csak sorba, mik lehetnek ezek!

Vizes helyek

A kerti tó szép, a vízgyűjtő hordó, ciszterna praktikus és pénztárcakímélő megoldások az öntözésre, a medence remek hűsítő lehet a forró nyári napokon. Ám rendkívül veszélyesek is ezek az eszközök, ha kisgyerek is van a családban! Igyekezzünk ezeket kerítéssel elválasztani a kert többi, kevésbé veszélyes részétől! Ügyeljünk rá, hogy az elválasztó legalább 1,4 méter magas legyen, és stabil, legalábbis gyerekkezek ne dönthessék le könnyen, és átmászni se tudjon rajta. A hordót, vízzel teli edényeket is válaszd el a kert többi részétől, és még véletlenül se hagyjuk az apróságot felügyelet nélkül kint, pláne, ha tó, egyéb vízgyűjtő is található odakint. Egy óvatlan pillanat és már meg is történik a baj!

Színes, szagos, de veszélyes növények, virágok

Az 1 éves nagyfiammal most kezdjük felfedezni, milyen illatosak is a virágok és milyen mókás „tüsszenteni” tőlük.:-) Mióta először „szagolt” meg egy virágot, azóta akármerre megyünk, mindenhol nagy lelkesen mutogat a színesebbnél színesebb szirmokra. Jó is, ha a gyerkőc szereti megcsodálni ezeket a szépségeket, ám arra ügyeljünk, hogy ne csináljon a szirmosokból, de egyik kerti növényből sem uzsonnát. Vannak olyan növények, amelyek mérgezőek is, de szerintem a kevésbé vagy ilyen szempontból egyáltalán nem veszélyes növényeket, virágokat sem kellene megcsócsálnia a kicsinek. Ugyan minden virágot, zöldséget, gyümölcsöt nem tudunk és nem is kell kiiktatni a kertünkből, azért a mérgezőktől jobb, ha búcsút intünk! Amit muszáj megtartanunk, azt kerítsük el úgy, hogy a legkisebbek még véletlenül se tudják elérni. Mindenképpen tájékozódjunk ezzel kapcsolatban a már meglévő és a jövőben vásárolni kívánt növénykékről!

Kés, villa, olló és egyéb kerti eszköz gyerek kezébe nem való!

Jó, ha mielőbb letisztázzuk az apróságokkal: a kertben használatos eszközök nem az ő játékai közé tartoznak! Akár a kézi, akár a motoros szerszámokról van szó, legyünk határozottak a tiltásban, ha ezek után nyúlna! Tartsuk gondosan elzárva ezeket a tárgyakat. Ha a gyermek is kint van velünk, lehetőleg ne akkor nyírjunk füvet, sövényt, illetve használjuk a többi, motoros készüléket!

Amire még érdemes figyelni!

Ha van a kertedben, teraszon konnektor, ne feledkezz meg ezek biztonságossá tételéről sem. Soha ne hagyd felügyelet nélkül a kicsit se kint a kertben, se bent, a lakásban. A különböző vegyszereket, üzemanyagot mindig gondosan zárd el a gyerkőc elől!

Forrás: kindergesundheit-info.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...