2019.07.28. 10:32:58 10062 342

Apró, ártalmatlan, ám kellemetlen tüneteket okozhat, mi az? – Szabadulj meg a poratkáktól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár olyan aprók, hogy a szemünkkel nem látjuk őket, bizonyos esetekben nagyon is érezzük, hogy itt vannak velünk. És hogy nagyon is sokan vannak. Ők az apró, mikroszkópikus méretű poratkák, akik igencsak megkeseríthetik az életünket, hiszen allergiánk okozói is lehetnek.

Poratka, lepedő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Poratka, lepedő

Sajnos, a tüneteknek nem kellett utánanéznem, elég volt az olykor allergiától szenvedő páromra néznem. Orrfolyás, folyamatos tüsszentés, könnyező szem. Akad, akinél a bőrön okoznak kiütéseket, foltokat ezek az apróságok. Persze, poratkák minden háztartásban vannak, ám ha elszaporodnak, akkor okozhatják a fenti tüneteket! Mit tehetünk ellenük? Mondjuk, ezeket itt!

Figyelj a hőmérsékletre…

… és ezáltal a páratartalomra is! A szoba hőjét tartsd 18-20 ⁰C között, így a páratartalom sem emelkedik meg, marad 45-55 % között.

Nem csak az ágyat bírják!

Ugyan az ágyunkat igyekszünk a leggyakrabban megszabadítani ezektől az apróságoktól, sajnos nem csak ez a kedvenc helyük. Ott vannak a függönyökben, szőnyegben, de még a plüssállatkákban is. Ezeket sem árt gyakran mosni, takarítani.

Ki a porfogókkal!

Törekedj arra, hogy a portalanítás minél egyszerűbb folyamat legyen, úgyhogy távolítsd el a felesleges porfogókat, vagyis a csecsebecséket a polcokról.

Nem bírják a hideget!

Mivel a poratkák nem szívlelik a 21 ⁰C alatti hőmérsékletet, ezért is érdemes minden nap, akár többször is alaposan kiszellőztetni a hálószobát, és az ágyneműket is. Reggel még beágyazás előtt érdemes ablakot nyitni, hogy a friss levegő átjárja az ágyat, ágyneműt.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...