2023.04.11. 15:18:44 6256 217

Április közepén kezdődnek a 10. Színházi Olimpia programjai Békés vármegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

prilis közepén kezdődnek a 10. Színházi Olimpia programjai Békés vármegyében, a megyeszékhely a Bábszínházi Világtalálkozónak is az egyik helyszíne lesz.

Színház - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház

A 10. Színházi Olimpia keretében a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenhárom vidéki bábszínház összefogásával Bábművészeti Világtalálkozót szervez április 9. és június 30. között. A békéscsabai programok április 15-én kezdődnek.

Az izraeli Yael Rasooly művész Paper Cut című, felnőtteknek szóló előadását láthatják a békési vármegyeszékhelyen. Május 13-án Écsi Gyöngyi vágsellyei születésű lelkész, népdalénekes, -gyűjtő, bábszínész érkezik a Viharsarokba Szőlőszem Kálmán című előadásával.

Május 26. és június 25. között több mint 30 bábelőadással várják a közönséget: mások mellett fellép az ukrajnai Art Prom a gólyalábas menetszínházzal és a spanyol Teatro La Baldufa Zeppelin című utcaszínházi előadásával, ahogyan Keresztes Nagy Árpád Krisztus urunk és a furulya című előadásával.

Május 26-án nyitja meg hivatalosan kapuit a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új előadóhelye a Munkácsy-negyed szívében lévő, felújított Ursziny-Beliczey-kúriában. A Békéscsabai Jókai Színházba május 8-án a zentai Híd Kulturális Alapítvány hozza el Szabadságharc című kétszemélyes előadását két időpontban. Ugyanez az előadás a Szarvasi Vízi Színházban is látható lesz június 27-én.

A Gyulai Várszínház június 22-én a Kolozsvári Állami Magyar Színház, az SNT Drama Ljubljana és a Konstancai Állami Színház közös produkcióját, a Prométheusz'22-t; június 24-én a Barcelona Flamenco Balett Luxuria című előadását látja vendégül. A gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban a Jules Verne regénye alapján készült Húszezer mérföldnyire a tenger alatt című előadást mutatják be június 28-án az olasz Teatro Potlach előadásában.

Az első színházi olimpiát 1995-ben, Görögországban hívták életre, az idei a tizedik alkalom; a három hónapon át tartó eseménysorozat 750 programot ölel fel, 58 országból, 400 társulat 7500 fellépője érkezik Magyarországra.

Az országos programkínálat elérhető a www.szinhaz.org központi weboldalon. A 10. Színházi Olimpia főszervezője a Színházi Olimpia Nonprofit Kft. A magyarországi Színházi Olimpia a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.