2021.10.20. 10:00:00 6935 243

Apa, te is kellesz! 3 ok, amiért ennyire lényeges az apafigura a kisgyermekek életében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hiába kezdődik szinte minden mondat az anya szóval hosszú éveken át, ha megszólal a gyerek, az apukák akkor se érezzék “másodlagosnak” magukat! A napi szintű ápolás és nevelés általában a nőkre hárul, így nem csoda, ha a gyerek az anyához fordul elsősorban az ilyen igényei kiegyenlítéséhez. De apa is nélkülözhetetlen, csak más aspektusban!

Időtöltés az apával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időtöltés az apával

Ki lesz a gyermek bátorítója és vigasztalója? Naná, hogy apa! A szeretetteli védelmezésből ők is kiveszik a részüket, sőt, mindenkinek nagyon jót tesz, ha a férfi már a baba születése után is kiveszi a részét a napi gondoskodásból.

Amit a gyerekek az apukájuktól tanulhatnak meg a legkönnyebben:

1. Az igények racionális felismerése

Mivel a férfiak kevésbé érzelgősek, könnyebben lehet velük a tapasztalati dolgokról elmélkedni. A racionálisabb szemlélet miatt a gyerekeknek sokszor egyszerűbb az édesapjukat a bizalmasukká fogadniuk. Hovatovább, nekik kell kevésbé alárendelniük magukat a gyerek igényeinek, ezért pont ők azok, akiktől a szükségletek felismerése, megfogalmazása és kielégítése könnyebben megtanulható.

2. Az érzelmekkel való megbirkózás, hogy erős személyiség fejlődhessen

Amennyiben az apa el tudja engedni azt a káros és elavult elvárást, miszerint a férfiak nem sírnak, akkor hiteles személyek lehetnek a gyermek előtt. Az érzelmek nyílt megélése (öröm, félelem, düh) és az azokkal való megbirkózás jó példával járnak elöl. A fiúk a maszkulin energiát tanulhatják el, míg a lányok azt tanulhatják meg, hogyan kell ezekre az energiákra reagálni.

3. A legfontosabb emberi értékek kiegészítése

A gyerek az anyától többek között másokról való gondoskodást és empátiát tanul, de ugyancsak fontos, hogy legyen olyan rendszeres alkalom, amikor az apától is el lehet tanulni az élethez szükséges értékeket. Ehhez persze az is szükséges, hogy a szülők felismerjék, a gyereknek nem a hagyományos nemi szerepek szerint kell élnie, hanem aszerint, hogy a saját személyiségének mi felel meg! Ennek kibontakozásakor fontos az apai minta, hiszen ők tehetik meg könnyebben, hogy olyan tevékenységeket is űznek a munka mellett, amik során (tényleg) jól érzik magukat.

Forrás: www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...