2021.09.03. 09:09:02 7410 244

Anyák vagyunk, mindent megoldunk! - Így vagy úgy...
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teljesen mindegy, hogy dolgozó vagy háztartásbeli, kendős vagy babakocsis, szoptatós vagy tápszerezős, kisbabát vagy kiskamaszt nevelő anya vagy, egy a lényeg: az anyaság egészen biztos, hogy téged is megtanított valamire. Még pedig arra, hogy mindent meg lehet oldani. Valahogy... :D

Dacos gyerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dacos gyerek

Olyan elképesztő helyzetekbe kevesen keverednek bele, mint az anyák..., de ezeknek köszönhetően a problémamegoldó képességük is elképesztő!

Hisztik a nagy semmiért

Olyan hajmeresztő dolgokkal még soha életemben nem találkoztam még, mint, amiért a két-három éves gyerekek képesek hisztizni...

Már csak fél keksz van a zacskóban, egész nincs. Nem megfelelő színű a pohár, a kanál, a tányér. Eltörött a tejszelet, a banán, a túrórudi. Ősszel a hosszú gatyáért az első hűvösebb napon, tavasszal a rövid nadrágért a legelső meleg napon. Rosszul van a zokni a lábujjnál, felpúposodik a kabát cipzárja, amikor leül... Az én kisfiamnak még saját szava is volt rá: Pampa a kabát, és már üvöltött is torkaszakadtából.... :D

És ez csak néhány abszurd dolog a RENGETEGBŐL, amiért képes volt hisztizni a pici fiam. Majd nyugtasd meg azt a gyereket, aki még nem érti az összefüggéseket, a magyarázatokat, csak azt látja, hogy pampa a kabát, és ő nem tehet ellene semmit, én pedig nem értem meg, hogy ez a világ legnagyobb problémája a számára. Komolyan nem tudom, hogyan éltük túl ezt az időszakot.

"Nem akajom"

Nagy pofon minden szülőnek, amikor az addig bájos, babusgatni való kis bébije egyszer csak belép a dackorszakba, és úgy dönt, hogy ő most alanyi jogon nem akar dolgokat. És nem is csinálja meg, még a fejét is elfordítja, és laza kézmozdulattal ellöki, ami nem kell neki, majd összefonja a kis karjait. A legjobb, amikor a védőnőnél kellene produkálni, képeket felismerni, mérlegre ráállni, fülhallgatót felvenni... Valljuk be őszintén: egyszerűbb a védőnőt meggyőzni, hogy ne kelljen, mint a kis makrancos Katát rávenni az együttműködésre... De hát valahogy ezt is megoldjuk. A mantra, amit mondogathatsz magadnak: ez is elmúlik, és a kamaszkor rosszabb lesz... :D

Napi 200 kérdés és válasz

A híres miért korszak... Még az altatás is a feje tetejére állt, mert egyszerűen képtelen volt kikapcsolni a kis agya. Folyamatosan kérdezett, még mese és éneklés közben is. Nem lehetett végig énekelni egy altatódalt, mert minden szóra rákérdezett.

Kedvencem: “... ide is oda is bekukkant egy szóra” - énekli anya. 2,5 éves fiú: milyen bogár az a szóra? :D Itt adtam fel az altatódal éneklést, és tértünk át a zenehallgatásra a sötétben. De valahogy ezt is megoldottuk.

Hónaljig kakis kölök

Bocsánat, hogy elmerészkedek eme kevésbé gusztusos témáig, de a sírva röhögős pelenkázások szerintem minden szülő életében megvannak... A kisbabák ugyanis olyan elemi erővel képesek kilőni a kakit, hogy elemelkedik még a nadrág dereka is, hangos rataták kíséretében. Nem egyszer a kezemben hallgattam, tapintottam és szagoltam végig az élményt, csak hogy teljes érzékszervi kényeztetésben legyen részem.... Majd jön a meglepetés a pelusban... - gondoljuk, de ...őőő... hol van az anyag??? Ja, hogy a háta közepétől egészen tarkóig?! Na, erre azért nem számítottunk. :D Volt olyan apuka ismerős, aki levágta ollóval a body-t a gyerekről. Hiába, az apák problémamegoldó képessége is fejlődik.

Aztán jött a vírus...

Mindezek eltörpülnek azon problémák mellett, mellyel szülők tízezreinek kellett szembenéznie a karanténok ideje alatt. Otthoni munka és tanulás, non-stop összezárt család... Le a kalappal mindenki előtt, aki az elmúlt másfél évet gyerekkel, gyerekekkel csinálta végig, és még ép elmével rendelkezik... Komolyan jár a taps. Hősök vagytok mind.

Azt hiszem a végtelenségig tudnám folytatni milyen nem várt, abszurd helyzetekbe kerültünk a gyerekekkel mi is, pedig még csak 4 és féléves a legidősebb, s a java még előttünk van. No, de kaland az élet, nem igaz!

Az anyák, no, és persze az apukák, továbbra is mindent túl fognak élni, és meg fognak oldani. ;)

Szerző: kábé

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.